ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

BJ Hogg: Θρήνος για τον θάνατο του «Ser Addam Marbrand» του «GoT»

BJ Hogg: Θρήνος για τον θάνατο του «Ser Addam Marbrand» του «GoT»
IMDB

Θρήνο έχει προκαλέσει στον κόσμο του σινεμά και της τηλεόρασης ο χαμός του 65χρονου ηθοποιού, BJ Hogg, ο οποίος υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Ser Addam Marbrand στο Game of Thrones.

Την είδηση του θανάτου του έκαναν γνωστή συνάδελφοί του, με τους οποίους είχε συμπρωταγωνιστήσει με μεγάλη επιτυχία στην κωμική σειρά του BBC Northern Ireland, «Give My Head Peace», με ανάρτησή τους στα social media. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του.

Ο επιτυχημένος ηθοποιός, από το Λίσμπουρν της Βόρειας Ιρλανδίας, είχε μια μακρά πορεία 40 χρόνων στο θέατρο, την τηλεόραση και το σινεμά. Είχε, μάλιστα, συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, ανάμεσά τους τα «The Fall», «Hunger», «Closing The Ring» και «Divorcing Jack».

Ένας ακόμη σπουδαίος ρόλος, που μάλιστα του είχε δώσει μια θέση ανάμεσα στους υποψήφιους για Όσκαρ το 1998, ήταν στην ταινία μικρού μήκους, «Dance Lexie Dance», όπου και υποδυόταν τον χήρο πατέρα Lexie.

Το «αντίο» των συνεργατών του

Ο ατζέντης του BJ Hogg, Geoff Stanton, είπε ότι «δεν υπάρχουν λέξεις», μόλις έμαθε για το θάνατο του ηθοποιού. «Ήταν εξαιρετικός άνθρωπος, μια μεγάλη προσωπικότητα και ένας τρομερός ηθοποιός. Η οικογένειά του πρέπει να είναι συντετριμμένη και η σκέψη μου βρίσκεται μαζί τους. Ήταν ένα από τους πιο καλούς ανθρώπους που γνωρίζω, που γνώριζα- είναι μια τεράστια απώλεια», πρόσθεσε.

Σε δήλωσή τους, οι ηθοποιοί της ομάδας «Give My Head Peace, the Hole in the Wall gang», ανέφεραν: «Ο BJ είναι κομμάτι της οικογένειάς μας. Ήταν ένας καλός ηθοποιός, εξαιρετικός συνάδελφος και πραγματικός φίλος. Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι στη σύζυγό του, Elish, στον γιο του, Nathan, και στην κόρη του, Abigail».

Ο συνάδελφός του, Tim McGarry, δήλωσε: «Ο BJ δεν είναι απλώς ένας συνάδελφός μας ή ένας εξαίρετος ηθοποιός, δεν είναι μόνο ένας φίλος, είναι κομμάτι της οικογένειας του ‘’Give My Head Peace’’. Πριν μερικές εβδομάδες ήμουν στη σκηνή μαζί του και τώρα αυτό που συμβαίνει είναι τόσο θλιβερό. Ήταν ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος. Όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε, ο BJ ήταν ένα μεγάλο παιδί, με συναισθήματα, και αυτό που συνέβη είναι τόσο λυπηρό».

Ο διευθυντής του BBC NI, Peter Johnston, είπε σχετικά: «Ο BJ ήταν ένα εξαιρετικό κωμικό ταλέντο και ένας πολύ αγαπητός χαρακτήρας στη μακρόχρονη κωμωδία ‘’Give My Head Peace”. Πολλοί άνθρωποι θα θυμούνται επίσης το πόσο καλός ήταν στην – υποψήφια για Όσκαρ- ταινία μικρού μήκους ‘’Dance, Lexie Dance’’. Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του και στους φίλους του σε αυτήν τη στενόχωρη και δύσκολη στιγμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ