ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι γυναίκες που σημάδεψαν τον Κριστιάν Ντιόρ: Μια σειρά podcasts από το διάσημο Οίκο

Οι γυναίκες που σημάδεψαν τον Κριστιάν Ντιόρ: Μια σειρά podcasts από το διάσημο Οίκο
O Κριστιάν Ντιόρ και η ηθοποιός Ολίβια ντε Χάβιλαντ, το 1955, στο ατελιέ του σχεδιαστή, προβάρουν το νυφικό της. AP Photo

Ο Οίκος Μόδας Dior παρουσιάζει μια σειρά podcasts που εξυμνούν τις γυναίκες οι οποίες ενέπνευσαν το θρυλικό ιδρυτή του, Κριστιάν Ντιόρ

Στη σειρά τεσσάρων podcasts -με τίτλο «Mes Chéries: The Women of Christian Dior» (Οι αγαπημένες μου: Οι γυναίκες του Κριστιάν Ντιόρ)- η πρώην αρχισυντάκτρια του Harper's Bazaar, Τζάστιν Πικάρντι συζητά με την Οριόλ Κάλεν, επιμελήτρια σύγχρονων υφασμάτων και μόδας στο Μουσείο V&A (The Victoria and Albert Museum).

Τα τέσσερα επεισόδια ηχογραφήθηκαν στο φημισμένο μουσείο του Λονδίνου, στο οποίο και φιλοξενήθηκε πέρσι η έκθεση «Christian Dior: Designer of Dreams» που κατέγραψε ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Η σειρά είναι αφιερωμένη σε γυναίκες οι οποίες καθόρισαν τη ζωή του Γάλλου μετρ, στη μητέρα του, Μαντλέν Ντιόρ, που αγαπούσε τους κήπους και τα τριαντάφυλλα, στην Κατρίν Ντιόρ και την αδερφή του, μια εξαιρετικά θαρραλέα ηρωίδα της οποίας το ψευδώνυμο, Miss Dior, συνδέθηκε με ένα από τα πιο επιτυχημένα και αγαπημένα αρώματα του οίκου.

AP 500428030

@AP Photo/Dennis Lee Royle

Οι Πικάρντι και Κάλεν συζητούν επίσης για τη ζωή και την καριέρα της Μίτζα Μπρικάρ, μιας από τις στενότερες συμβούλους και μούσες του Κριστιάν Ντιόρ, γνωστής για τη χάρη και την κομψότητά της και για την Κάρμελ Σνόου, αρχισυντάκτρια του American Harper's Bazaar από το 1934 έως το 1958, και υπεύθυνη για τον διάσημο τίτλο της επαναστατικής πρώτης του συλλογής, «The New Look».

Ο οίκος Dior έχει επίσης προσφέρει πιο οπτική ψυχαγωγία με την επανέκδοση του ντοκιμαντέρ Haute-Couture, το οποίο εξερευνά τη ζωή και το έργο του μόδιστρου, με αρχειακό υλικό του 1949 από το εσωτερικό του ατελιέ του.

Ακούστε εδώ το πρώτο podcast του οίκου Dior

ΔΗΜΟΦΙΛΗ