ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision: Στις 16 Μαΐου όλοι οι καλλιτέχνες τραγουδούν από το σπίτι

Eurovision: Στις 16 Μαΐου όλοι οι καλλιτέχνες τραγουδούν από το σπίτι
Instagram

Μπορεί ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision να αναβλήθηκε για φέτος, λόγω του κορωνοϊού, όμως η EBU σχεδιάζει μια βραδιά στην οποία οι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν τα κομμάτια τους από τα σπίτια τους και στην οποία καλεσμένες, από τα δικά τους σπίτια, θα είναι η Ελενα Παπαρίζου και η Ελένη Φουρέιρα.

Η EBU ετοιμάζει ένα τηλεοπτικό σόου, εναλλακτικό της Eurovision, με την ονομασία Europe Shine A Light, με στόχο αφενός να τιμήσει τους 41 καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στον φετινό ακυρωθέντα 65ο διαγωνισμό, αφετέρου να δείξει την ενότητα της Ευρώπης.

Η ΕΒU, στον ρυθμό του #Μένουμε_Σπίτι, αποφάσισε να γίνει για πρώτη φορά ένας ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού μέσα από online μετάδοση, με όλους τους καλλιτέχνες να τραγουδούν τα κομμάτια τους από το σπίτι τους. Το σόου, όπως ανακοινώθηκε, θα προβληθεί το βράδυ της 16ης Μαΐου (22.00 ώρα Ελλάδος), στο κανάλι της Eurovision στο YouTube, και δεν θα έχει βαθμολογικό χαρακτήρα.

Εκτός από τους 41 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού, η EBU έχει προσκαλέσει και μια σειρά από τραγουδιστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τη Eurovision, όλοι σε live μετάδοση από το σπίτι τους. Μεταξύ αυτών είναι και η Έλενα Παπαρίζου, η οποία πρώτευσε στο 50ό διαγωνισμό του 2005 με το τραγούδι My Number One, όπως επίσης και η Ελένη Φουρέιρα, που το 2018 κατέκτησε τη δεύτερη θέση για την Κύπρο με το Fuego.

Στη βραδιά -που ενδέχεται να μεταδοθεί από την ΕΡΤ- θα εμφανιστεί και ηΣτεφανία Λυμπερακάκη με το Supergirl.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ