ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Star Wars: Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τάικα Γουαϊτίτι θα σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία

Star Wars: Ο βραβευμένος με Όσκαρ Τάικα Γουαϊτίτι θα σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία
Matt Sayles/Invision/AP

Χθες, μέρα Star Wars, η Disney ανακοίνωσε ότι έχει στα σκαριά μια νέα ταινία του διάσημου franchise από το σκηνοθέτη του «Thor: Ragnarok» και του «Jojo Rabbit», Τάικα Γουαϊτίτι.

Δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες, όπως τίτλο, πλοκή, χαρακτήρες ή περίοδο στην οποία θα διαδραματίζεται η ταινία, αλλά ο Γουαϊτίτι αναμένεται να σκηνοθετήσει αλλά και βοηθήσει στην συγγραφή του σεναρίου της ταινίας αυτής. Στο σενάριο θα συμμετάσχει και η Κρίστι Ουίσον-Κέρνς, σεναριογράφος του «1917».

H Disney έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν νέες ταινίες «Star Wars» από το 2022 και μετά, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα συνδέονται μεταξύ τους ή θα είναι αυτόνομες στην πλοκή. Δεν γνωρίζουμε ούτε αν αυτό το νέο project είναι κάποια απ' αυτές, ή θα πάρει ξεχωριστή ημερομηνία.

Ο Μπομπ Ίγκερ, πρόεδρος της Disney, έχει δηλώσει ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθεί έμφαση στις σειρές του Disney+. Οι κινηματογραφικές ταινίες βρίσκονται σε διάλειμμα τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, που είναι η πρώτη ημερομηνία που έχουμε για μια άτιτλη ταινία του franchise.

Μέχρι τότε, έχουμε να δούμε την δεύτερη σεζόν του «The Mandalorian» αργότερα μέσα στην χρονιά, την prequel σειρά του «Rogue One», που ξεκινά γυρίσματα σύντομα, και πιο μετά τη σειρά του Obi-Wan Kenobi.

Όταν ο Γουαϊτίτι κέρδισε το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το «Jojo Rabbit» και ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις φήμες ότι θα εμπλακεί στο πρότζεψτ Star Wars, ο ίδιος απέφυγε να δεσμευτεί, απαντώντας ότι «υπάρχουν συζητήσεις για την ταινία Star Wars; Ναι, είχα συζητήσει με τους φίλους μου το 1996 το πόσο κουλ ήταν τα Star Wars. Νομίζω πως ο κόσμος με βλέπει να κάθομαι μαζί με ανθρώπους του Star Wars, νομίζουν πως κάνω κάποιες συζητήσεις γύρω από αυτό. Θα το ήθελα πολύ, αν όλα αυτά ήταν αλήθεια. Θα ήθελα να κάνω οποιαδήποτε ταινία έβγαζε κάποιο νόημα και δεν έκανε την καριέρα μου ν' αυτοκτονήσει».

Προς το παρόν, ο Γουαϊτίτι δουλεύει με το «Thor: Love and Thunder». Πάντως η Disney μετά και την απογοήτευση του «Skywalker: Η Ανοδος» είχε δηλώσει πως θα σταματούσε την παραγωγή ταινιών Star Wars για κάποιο, αδιευκρίνιστο, διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ