ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2020: Η μεγάλη βραδιά με Φουρέιρα και Παπαρίζου από την ΕΡΤ

Eurovision 2020: Η μεγάλη βραδιά με Φουρέιρα και Παπαρίζου από την ΕΡΤ
AP Photo/Sebastian Scheiner

Μπορεί ο κορωνοϊός να ακύρωσε -για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού- τη φετινή Eurovision, αλλά η EBU δεν το έβαλε κάτω. Με την Ελένη Φουρέιρα και την Έλενα Παπαρίζου ως guest stars, ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί... αλλιώς. 

Όλα είναι έτοιμα για το δίωρο σόου της Eurovision που θα έχει την ονομασία «Europe Shine A Light» και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 το ερχόμενο Σάββατο, 16 Μαΐου, στις 22.00.

Η ΕΒU, μετά την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ετοιμάζεται να τιμήσει με έναν διαφορετικό τρόπο τους 41 καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στον φετινό, ακυρωθέντα 65ο διαγωνισμό. Θα παιχτούν βιντεοσκοπημένα και τα 41 τραγούδια (30 δευτερόλεπτα από το καθένα, με τα πιο δυνατά σημεία του τραγουδιού).

Παρουσιαστές της βραδιάς -η οποία δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα- θα είναι οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit, οι οποίοι την 16η Μαΐου θα παρουσίαζαν κανονικά το μεγάλο τελικό της 65ης Eurovision.

Φυσικά, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει με το «Superg!rl» η Στεφανία Λυμπερακάκη. Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου δεν θα μεταδώσουν τον διαφορετικό αυτό τελικό, με την ΕΡΤ να βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη.

Η guest εμφάνιση Φουρέιρα και Παπαρίζου

Εκτός, όμως, από τους 41 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού, η EBU ετοιμάζει και μια ξεχωριστή ενότητα για την όλη βραδιά με τίτλο «Eurovision Heroes», με καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Μεταξύ αυτών θα είναι η Έλενα Παπαρίζου, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον 50ό διαγωνισμό του 2005 με το τραγούδι «My Number One», καθώς επίσης και η Ελένη Φουρέιρα, η οποία το 2018 κατέλαβε τη δεύτερη θέση για την Κύπρο με το «Fuego».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ