ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ένα εκατομμύριο δολάρια για την κιθάρα του Κερτ Κομπέιν - Βγαίνει σε δημοπρασία

Ένα εκατομμύριο δολάρια για την κιθάρα του Κερτ Κομπέιν - Βγαίνει σε δημοπρασία
AP Photo/Frank Augstein

Τα αντικείμενα του Κερτ Κομπέιν, του τραγουδιστή των Nirvana, ο οποίος αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994, παραμένουν ανάρπαστα και βγαίνουν το ένα μετά το άλλο σε δημοπρασίες, πιάνοντας απίστευτα ποσά. 

Σειρά έχει τώρα, να βγει στο σφυρί» η κιθάρα που χρησιμοποίησε ο frontman του θρυλικού συγκροτήματος, κατά τη διάρκεια της ιστορικής εμφάνισης MTV Unplugged στη Νέα Υόρκη. Η αρχική τιμή με την οποία θα πληστιριαστεί η κιθάρα είναι το 1 εκατομμύριο δολάρια (περίπου 925.000 ευρώ).

Το συγκρότημα της grunge ροκ, έκανε στη συγκεκριμένη εμφάνιση το Νοέμβριο του 1993, πέντε μήνες πριν ο Κομπέιν αυτοκτονήσει σε ηλικία 27 ετών. Το MTV Unplugged των Nirvana, παραμένει μία από τις πιο διάσημες και αγαπημένες στιγμές του συγκροτήματος, ενώ ο δίσκος με τα τραγούδια από αυτό το live έχει σημειώσει μεγάλες πωλήσεις.

Φέτος τον Ιούνιο, η κιθάρα που συνόδευε τη φωνή του Κερτ Κομπέιν εκεί, θα βγει σε δημοπρασία από έναν από τους πιο διάσημους οίκους δημοπρασιών του Beverly Hills. Ο πρόεδρος του οίκου αυτού είπε: «είμαστε περήφανοι που θα προσφέρουμε αυτή την ιστορική κιθάρα του Κερτ Κομπέιν, ο οποίος διέδωσε τη μουσική βιομηχανία σε περισσότερα ακροατήρια και σε αυτό βοήθησε και η μυθική του εμφάνιση στο MTV Unplugged στη Νέα Υόρκη».

AP 49153444782

@AP Photo/Mark J.Terrill, File

Πριν από λίγο καιρό πουλήθηκε από τον ίδιο οίκο η ζακέτα που φορούσε ο τραγουδιστής των Nirvana στην ακουστική, ζωντανή συναυλία του συγκροτήματος για την εκπομπή Unplugged του MTV σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη προς 334.000 δολάρια.

Ο πωλητής, Γκάρετ Κλετιάν, την είχε αγοράσει πριν από τέσσερα χρόνια προς 137.500 δολάρια.

Η λαδί αυτή ζακέτα, μάρκας Manhattan που πλέον δεν υπάρχει, έχει ακόμα λεκέδες και μία τρύπα από τσιγάρο, καθώς δεν έχει πλυθεί ποτέ. Ο οίκος δημοπρασιών Julien's Auctions εκτιμούσε την αξία της μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων.

«Αυτή η ζακέτα αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο οποιουδήποτε ρούχου είχε φορέσει ποτέ (ο Κερτ Κομπέιν)», σχολίασε ο Ντάρεν Τζούλιεν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ