ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βαλ Κίλμερ: Πέρασε καρκίνο, ανακάλυψε το χριστιανισμό και επιστρέφει με το Top Gun 2

Βαλ Κίλμερ: Πέρασε καρκίνο, ανακάλυψε το χριστιανισμό και επιστρέφει με το Top Gun 2
AP Photo/Mark Humphrey

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά το «Top Gun», ο Τομ Κρουζ μπορεί να φαίνεται -αν και δεν είναι- ίδιος, αλλά ο Βαλ Κίλμερ, ο κάποτε πολύ όμορφος Άϊσμαν, έχει αλλάξει εντελώς. Μετά από πολλά χρόνια απουσίας και διάφορες περιπέτειες -σοβαρές και λιγότερο- ο Κίλμερ επιστρέφει και μάλιστα με το Top Gun 2

Στα 61 του χρόνια και μετά έναν επιθετικό καρκίνο του λάρυγγα που του πήρε τη φωνή του, ο Κίλμερ μιλά πλέον με τη βοήθεια ενός τραχειοσωλήνα κι όπως λέει ο ίδιος αν κάποιος είναι ικανός να κατανοήσει τι λέει, αυτό οφείλεται στις ασκήσεις φωνητικής που έκανε στην διάρκεια των σπουδών του στο Τζούλιαρντ. Τότε μισούσε την πειθαρχία της σχολής και της ασταμάτητης επιμονής των δασκάλων του να δουλέψει τη φωνή του, τώρα σκέφτεται ότι χάρη σε εκείνες τις ασκήσεις οφείλει την ικανότητα του να επικοινωνεί ακόμα με τους ανθρώπους.

Ο Κίλμερ, που είναι εδώ και μερικά χρόνια μέλος της εκκλησίας της Χριστιανικής Επιστήμης λέει ότι πλέον δεν έχει καρκίνο κι ότι στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ παρά μόνο «την υποψία ότι είχε καρκίνο».

Kilmer

Ο Κίλμερ ως Άισμαν, στο Top Gun (@IMDB)

Ο ίδιος εξηγεί ότι στη Χριστιανική Επιστήμη «υπάρχει μόνο η ιδέα της ασθένειας. Αντί να πεις έχω καρκίνο, υπάρχει απλώς ο ισχυρισμός, η υποψία ότι αυτό αποτελεί ένα γεγονός». Ο ίδιος πιστεύει ότι θεραπεύτηκε από τον «ισχυρισμό του καρκίνου» μέσα από την προσευχή, παρ΄ ότι έκανε όλες τις θεραπείες που συστήνουν οι γιατροί του κι ότι η τραχειοστομία του δεν είναι αποτέλεσμα του καρκίνου, αλλά των θεραπειών της παραδοσιακής ιατρικής.

https://www.instagram.com/p/B_LdxKvjER1

Μετά από χρόνια απουσίας από τον κινηματογράφο, αλλά και την τηλεόραση, χρόνια κατά τα οποία ασχολήθηκε κυρίως με το HelMel μια γκαλερ-πολυχώρο εικαστικών πειραματισμών, ο Βαλ Κίλμερ είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει και στη μεγάλη οθόνη, κάνοντας την αρχή με το «Top Gun Maverick», το οποίο θα έβγαινε στις αίθουσες τον Ιούνιο, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η ημερομηνία προβολής του μεταφέρθηκε για το Δεκέμβριο του 2020.

https://www.instagram.com/p/B_lSv_PjhbP

Ο Κίλμερ δεν μπορεί να αποκαλύψει τίποτα για το ρόλο του στην ταινία εκτός του ότι υποδύεται και πάλι τον Άϊσμαν κι ότι αντίθετα με το πρώτο «Top Gun», η δυναμίκή της σχέσης του με τον Μάβερικ του Τομ Κρουζ έχει αλλάξει εντελώς: «Είμαστε φίλοι» λέει. «Αυτή τη φορά είμαστε φίλοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ