ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2020: Δείτε την ελληνική συμμετοχή στο Β' ημιτελικό - Το Σάββατο ο τελικός

Eurovision 2020: Δείτε την ελληνική συμμετοχή στο Β' ημιτελικό - Το Σάββατο ο τελικός

Η Στεφανία Λυμπερακάκη με το τραγούδι Supergirl ήταν εκείνη που άνοιξε το χθεσινό Β' ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος φέτος διεξάγεται διαδικτυακά και χωρίς βαθμολογία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, αυτή την εβδομάδα θα ζούσαμε στον ρυθμό της Eurovision, από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Παρά την ακύρωση του διαγωνιστικού κομματιού, η EBU φρόντισε να προβάλει δύο ειδικές εκπομπές που θα αντικαταστήσουν τους δύο παραδοσιακούς ημιτελικούς της Eurovision.

Οι δύο αυτές εκπομπές φέρουν τον τίτλο Eurovision Song Celebration 2020 και μεταδόθηκαν μέσα από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube. Η πρεμιέρα έγινε την Τρίτη το βράδυ, στις 22.00, με την παρουσίαση των συμμετοχών που είχαν κληρωθεί στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision.

Το δεύτερο μέρος της ειδικής εκπομπής της Eurovision προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις 22.00 και σε αυτό παρουσιάστηκε, πρώτη, η Ελλάδα, με τη Στεφανία Λυμπερακάκη και το τραγούδι Supergirl. Το βράδυ της Πέμπτης, είδαμε τις χώρες που θα λάμβαναν μέρος στον 2ο ημιτελικό, μαζί με τις υπόλοιπες 3 χώρες από τις Big 5, δηλαδή τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάθε συμμετοχή στη Eurovision παρουσιάστηκε με τη σειρά που κληρώθηκε, σα να διαγωνιζόταν κανονικά για το εισιτήριο στον μεγάλο τελικό.

Η βραδιά δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, παρακολουθήσαμε πώς οι καλλιτέχνες ζουν στην καθημερινότητά τους, που μένουν, με μια περιήγηση στο σπίτι τους. Ο άτυπος τελικός θα γίνει το Σάββατο 16 Μαϊου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ