ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάρολ Μπάσκιν: Η γυναίκα που έγινε γνωστή από το Tiger King του Netflix έφτιαξε λεοπάρ μάσκες

Κάρολ Μπάσκιν: Η γυναίκα που έγινε γνωστή από το Tiger King του Netflix έφτιαξε λεοπάρ μάσκες
Imdb

Η Κάρολ Μπάσκιν είναι η γυναίκα που έγινε γνωστή μέσα από τη σειρά του Netflix «Tiger King», αλλά και πολλά ακόμα, μεταξύ των οποίων και οι φήμες ότι σκότωσε τον εκατομμυριούχο σύζυγό της, ενώ ο συμπρωταγωνιστής της, Τζο Εξότικ συνελήφθη με την κατηγορία ότι προσέλαβε άνθρωπο για να τη σκοτώσει. Τώρα, η Μπάσκιν έχεται ξανά στο προσκήνιο, φτιάχνοντας μάσκες για τον κορωνοϊό, με τι άλλο; Λέοπαρ σχέδια. 

Οι δύο τους έχουν γίνει διάσημοι παγκοσμίως μέσα από την περίφημη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, όμως οι δύο πρωταγωνιστές του «Tiger King», που είναι «στα μαχαίρια» εδώ και χρόνια, δεν μπορούν να χαρούν τη δόξα.

Ο Τζο Εξότικ βρέθηκε στη φυλακή διότι κατηγορείται προσέλαβε δολοφόνο για να τη σκοτώσει, ενώ εκείνη, η Κάρολ Μπάσκιν, ακολουθείται από φήμες που επιμένουν ότι δολοφόνησε τον εκατομμυριούχο σύζυγό της και εξαφάνισε το πτώμα του, ταΐζοντάς το στις τίγρεις.

Ο 57χρονος Εξότικ, με τα χαρακτηριστικά τιγρέ πουκάμισα, που το 2016 κατέβηκε ως ύποψηφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ χωρίς αποτέλεσμα, είναι γνωστός ως «βασιλιάς των τίγρεων», καθώς από το 1999 διατηρεί στην Οκλαχόμα τον ζωολογικό κήπο Greater Wynnewood Exotic Animal Park, όπου ανέτρεφε κυρίως τίγρεις αλλά και λιοντάρια, τα οποία ενοικίαζε σαν κατοικίδια.

12

Ο Εξότικ κατηγορείται ότι προσπάθησε να προσλάβει δολοφόνο, προσφέροντας 7.350 ευρώ σε έναν άντρα για να πυροβολήσει την Κάρολ, χωρίς να γνωρίζει ότι ο άντρας αυτός ήταν μυστικός πράκτορας της αστυνομίας.

Η Κάρολ από την πλευρά της, διατηρεί κέντρο φροντίδας άγριων ζώων εδώ και χρόνια και καταγγέλλει τον Εξότικ για κακοποίηση και εκμετάλλευση των τίγρεών του. Μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ άρχισαν να κυκλοφορούν και οι φήμες ότι δολοφόνησε το δεύτερο σύζυγο της και τάιζε με το πτώμα του τις τίγρεις. Πρόκειται για τον εκατομμυριούχο Ντον Λιούις, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 1997 χωρίς να βρεθούν ποτέ τα ίχνη του. Η Κάρολ, αφού κληρονόμησε την περιουσία του, παντρεύτηκε τον τρίτο σύζυγο της, Χάουαρντ Μπάσκιν.

Τώρα η Μπάσκιν εκμεταλεύεται τη συγκυρία του κορωνοϊού, σχεδιάζοντας μάσκες με λεοπάρ σχέδια. Επάνω στις μάσκες φιγουράρει ένα χαμόγελο αιλουροειδούς, με τα χαρακτηριστικά μουστάκια και το μότο της Μπάσκιν «γειά σας κουλ γάτες και γατούλες».

1

Οι μάσκες διατίθενται έναντι 11 δολαρίων έκαστη, στον ιστότοπο tread365.com. Ένα μέρος από τα έσοδα θα πάει στην προστασία των μεγάλων αιλουροειδών. Το Big Cat Rescue, το καταφύγιο αγρίων ζώων που έχει δημιουργήσει η Μπάσκιν στην Τάμπα της Φλόριντα έχει κλείσει επί του παρόντος για το κοινό, λόγω της πανδημίας.

Τη σειρά του Netflix Tiger King παρακολουθούν πάνω από 64 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως και κάθε προϊόν που παράγεται από αυτή, γίνεται ανάρπαστο. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τις μάσκες της Μπάσκιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ