ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πώς θα ήταν «Τα Φιλαράκια» αν γυρίζονταν σήμερα; Η Λίζα -Φίμπι- Κούντροου απαντά

Πώς θα ήταν «Τα Φιλαράκια» αν γυρίζονταν σήμερα; Η Λίζα -Φίμπι- Κούντροου απαντά
Phil McCarten/Invision for the Television Academy/AP Images

Η πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε και την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Friends, με το ειδικό επεισόδιο που ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει από το ΗΒΟ Max στα τέλη Μαΐου.

Η Λίζα Κούντροου - η Φίμπι της σειράς- έδωσε κάποιες απαντήσεις στις ανησυχίες θαυμαστών και κριτικών, σχετικά με την αγαπημένη κωμική σειρά. Ανάμεσα στα άλλα, απάντησε και σε ένα πολύ δύσκολο ερώτημα: Πώς θα ήταν τα Φιλαράκια, αν γυρίζονταν σήμερα; Πώς θα μπορούσαν να σταθούν στη σημερινή εποχή έξι φίλοι, όλοι λευκοί, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι ζούσαν στην πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη, σπάνια έκαναν παρέα με ανθρώπους πέραν της δικής τους φυλής;

«Θα ήταν τελείως διαφορετικά. Δεν θα υπήρχε ένα καστ μόνο με λευκούς πρωταγωνιστές, αυτό είναι σίγουρο. Δεν ξέρω τι άλλο θα άλλαζε, αλλά για μένα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μια χρονοκάψουλα και όχι για όσα έκαναν λάθος», είπε στην εφημερίδα The Sunday Times, η πρωταγωνίστρια της θρυλικής σειράς.

Η Κούντροου, όπως είχε πει στο παρελθόν και ο συμπρωταγωνιστής της, Ντέιβιντ Σουίμερ, επανέλαβε ότι ήταν πολλές οι ιστορίες των Friends που θεωρήθηκαν επαναστατικές για την εποχή.

«Η σειρά ήταν αρκετά προοδευτική», είπε. «Υπήρχε ένας τύπος που ανακάλυψε ότι η γυναίκα του ήταν ομοφυλόφιλη και έγκυος, και μεγάλωσαν μαζί το παιδί. Υπήρχε επίσης μια παρένθετη μητέρα. Για εκείνη την εποχή, ήταν προοδευτικό».

Στο παρελθόν, ο Σουίμερ είχε παραδεχτεί ότι «γνώριζε καλά την έλλειψη ποικιλομορφίας» κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων που διήρκεσε η σειρά και υποστήριξε ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο χαρακτήρας του, ο Ρος, να βγαίνει με περισσότερες γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων. «Μία από τις πρώτες γυναίκες που ξεκίνησα να βγαίνω στη σειρά ήταν μια Ασιάτισα-Αμερικανίδα, ενώ αργότερα ήταν μια Αφροαμερικανίδα. Ήταν μια πολύ συνειδητή επιλογή εκ μέρους μου και το ζήτησα από τους σεναριογράφους», έχει πει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ