ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ροκ καλόγριες που θέλουν να κατακτήσουν τον Πάπα και τον κόσμο με τα τραγούδια τους

Οι ροκ καλόγριες που θέλουν να κατακτήσουν τον Πάπα και τον κόσμο με τα τραγούδια τους
Facebook

Τις λένε Siervas ή αλλιώς Oι Βοηθοί και κατέκτησαν το διαδίκτυο στα τέλη του 2015, όταν ανέβασαν στο Youtube το video clip τους για το single τους Confía en Dios, ελληνιστί Έχε πίστη στο Θεό. Σήμερα, το ιδιότυπο στη σύνθεση του συγκρότημα θα εμφανιστεί μπροστά στον Πάπα στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Μεξικό.

Το κομμάτι των καλογριών έχει αναδειχθεί σε viral επιτυχία με περισσότερους από 270.000, προφανώς καθολικούς επισκέπτες να εκτιμούν το μπρίο και το ταλέντο των 12 γυναικών που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη φιλανθρωπία και την αγωγή της ψυχής.

“Κάναμε την ανάρτηση μας μόλις πριν λίγους μήνες και δεν μπορέσαμε να πιστέψουμε την απήχηση του” λέει η αδελφή Mόνικα στο CNN. “Όταν το είδε ένας ιερέας από το Μεξικό μας ζήτησε να εμφανιστούμε στη χώρα του και δεχθήκαμε κατευθείαν την πρόσκληση” προσθέτει.

SIERVAS COVERIMAGE

Με έδρα τους το Περού, το θεοσεβούμενο συγκρότημα θα εμφανιστούν στη Σιουδάδ Χουάρες, την τελευταία στάση στην περιοδεία του Ποντίφικα στη χώρα που ταλαιπωρεί η διαφθορά και η εγκληματικότητα.

Ο 79χρονος Ποντίφικας, γόνος μεταναστών ο ίδιος, θα εμφανιστεί στα βόρεια του Μέξικο, στη Σιουδάδ Χουάρες, στη μεθόριο με τις ΗΠΑ, όπου θα κομίσει μήνυμα υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων των μεταναστών. Ο Ποντίφικας θα επισκεφτεί στην πόλη αυτή, η οποία ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του εγκλήματος, μια φυλακή που επί μακρόν θεωρείτο μια από τις πιο επικίνδυνες στη Λατινική Αμερική. Οι Siervas θα τον υποδεχθούν με το δικό τους τρόπο.

Με περισσότερους από 30.000 followers στο Facebook τους, το συγκρότημα που συνδυάζει rock ενορχηστρώσεις με θρησκευτικούς ύμνους και μηνύματα αυτό είναι ένα τραγούδι που τις δικαιώνει.

Ya tienes la nueva versión del canto "Confía en Dios" en tu teléfono o mp3? Desde hoy está disponible en nuestra...

Posted by Siervas on Thursday, February 4, 2016


“Ήμουν στη Βραζιλία το 2013, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τη χώρακαι τον έβλεπα να επιβαίνει στο όχημα του από μακριά” λέει η αδελφή Cindy που παίζει μπάσο στο group. “Δεν περίμενα ποτέ ότι θα τον συναντήσω. Δεν μπορώ να περιγράψω τον ενθουσιασμό μου” συμπληρώνει.

Πέρα από την εμφάνιση τους μπροστά στον Πάπα, οι Siervas θα ερμηνεύσουν τις επιτυχίες τους στο Mexico City, την Chihuahua και το San Juan del Rio και θα συνδυάσουν την εμηνεία τους στη σκηνή με έρανο και συσσίτια για τους φτωχούς στη χώρα.

“Ο Θεός είναι πάντα παρόν στις ζωές των ανθρώπων, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές τους” λέει η αδελφή Andrea. “Πιστεύω ότι το τραγούδι μας έχει ένα οικουμενικό μήνυμα αδελφοσύνης που μιλάει στην καρδιά όλων”.

Το συγκρότημα που συνδυάζει τη θρησκεία με τη showbiz υποστηρίζει και τη διαφορετικότητα με καλόγριες διαφορετικών εθνοτήτων να χαρίζουν τα ταλέντα τους στον ιερό σκοπό. Γυναίκες από την Κίνα, την Ιαπωνία, Εκουαδόρ και Χιλή υπηρετούν το Θεό τους αλλά και το Θεό της μουσικής.

Meet the pop-singing nuns performing for the Pope by Flora Charner, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ