ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σεξ, ψέμματα και βιντεοταινίες: Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ετοιμάζει το sequel της θρυλικής ταινίας

Σεξ, ψέμματα και βιντεοταινίες: Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ετοιμάζει το sequel της θρυλικής ταινίας
Imdb

Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ δεν έμεινε άπραγος τις ημέρες της καραντίνας που επέβαλε ο κορωνοϊός. Έγραψε το σενάριο για το δεύτερο μέρος της εμβληματικής του ταινίας, του 1989, «Sex, Lies and Videotape»...

«Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες»: Ήταν η ταινία που ξεκίνησε την καριέρα του Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο οποίος στην πορεία μάς έδωσε μερικά κινηματογραφικά αριστουργήματα. Η ταινία είναι επίσης ταυτόσημη με τη γέννηση του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, φτάνοντας μέχρι τα βραβεία Όσκαρ της επόμενης χρονιάς.

Τριάντα ένα χρόνια αργότερα, ο Σόντερμπεργκ θέλει να γυρίσει το sequel του «Sex, Lies and Videotape» και δεν πρόκειται μόνο για επιθυμία. Ο σκηνοθέτης είπε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας ολοκλήρωσε το σενάριο.

«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, γράφω τόσο συστηματικά όσο δεν το είχα καταφέρει από το καλοκαίρι του 1985. Και πρέπει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν θεωρούσα τον εαυτό μου σεναριογράφο. Έγραφα σενάρια γιατί ήταν ένας τρόπος να τα καταφέρω στην βιομηχανία -κανένας δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να κάτσεις και να γράψεις.

AP 18052599155746

@AP Photo/Markus Schreiber

Μεγάλωσα σε ένα προάστιο της Λουιζιάνα, ο μόνος τρόπος να βρεθώ στο Χόλιγουντ ήταν να γράψω κάτι που μπορεί να ενδιέφερε κάποιον παραγωγό και να ήθελε να το γυρίσει. Με την ίδια πειθαρχία, όταν ξεκίνησε η καραντίνα εδώ στη Νέα Υόρκη, για να μη χάσω εντελώς το μυαλό μου και αποτρελαθώ, αποφάσισα να οργανωθώ και να γράψω...», είπε ο σκηνοθέτης.

«Μέσα σε 7 εβδομάδας είχα ολοκληρώσει 3 σενάρια. Ένα από αυτά ήταν δεύτερο draft, ένα πρωτότυπο κι ένα διασκευή ενός μυθιστορήματος που πάντα ήθελα να κάνω. Το πρωτότυπο είναι το sequel του «Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες». Η ιδέα γυρόφερνε στο μυαλό μου εδώ και καιρό, είχα βρει τον τρόπο να επιστρέψω στην ιστορία, το έκανα και τώρα θέλω να γυρίσω την ταινία».

Ο Σόντερμπεργκ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες: αν έχει επικοινωνήσει με τους πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας, αν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αν κάποιος παραγωγός είναι πίσω από το πρότζεκτ, πότε υπολογίζει να ξεκινήσει παραγωγή. Είναι και δύσκολο εξάλλου, καθώς όλα στην Αμερική είναι ακόμα σε παράλυση και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ