ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στους θερινούς κινηματογράφους τον Ιούλιο (trailers)

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στους θερινούς κινηματογράφους τον Ιούλιο  (trailers)
Ένας Υπέροχος Γείτονας (Α Beautiful Day in the Neighborhood), Μάριελ Χέλερ, 2 Ιουλίου

Σε αντίθεση με τον Ιούνιο, που αντικατοπτρίζει το διστακτικό τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν την 1η του μήνα οι θερινοί κινηματογράφοι, ο Ιούλιος έρχεται με μερικές από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της φετινής χρονιάς. Ας δούμε ποιες έχουν ανακοινωθεί ήδη και τις ημερομηνίες προβολής τους.

 

Ένας Υπέροχος Γείτονας (Α Beautiful Day in the Neighborhood), Μάριελ Χέλερ, 2 Ιουλίου

Δεκαετία του 1990. Όταν ένας βαριεστημένος και σκεπτικιστής συντάκτης περιοδικού «αναγκάζεται» να γράψει ένα άρθρο για τον Φρεντ Ρότζερς, παρουσιαστή ενός παιδικού εκπαιδευτικού τηλεοπτικού σόου, ξεπερνάει τον όποιο σκεπτικισμό του, μαθαίνει από την καλοσύνη των άλλων, αγαπάει και συγχωρεί στην πιο όμορφη γειτονιά της Αμερικής. Το φιλμ της Μάριελ Χέλερ μετά από το υπέροχο «Can you Ever Forgive Me?», με τον Τομ Χανκς στο ρόλο του θρυλικού Φρεντ Ρότζερς, σε μια ερμηνεία που ήταν υποψήφια για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

Ταξίδι στην Ελλάδα (Trip to Greece), Μάικλ Γουίντερμποτομ, 2 Ιουλίου

Οι ηθοποιοί Ρομπ Μπράιντον και Στιβ Κούγκαν συνεχίζουν τη σειρά των διάσημων οδοιπορικών τους, πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στην Ελλάδα, σε μια σύγχρονη γαστριμαργική και υπαρξιακή Οδύσσεια που αναδεικνύει το ελληνικό τοπίο αλλά και το πλούσιο μεσογειακό γευστικό τρόπο σκέψης.

H Καλοσύνη των Ξένων (The Kindness of Strangers), Λόνε Σέρφιγκ, 2 Ιουλίου

Στη Νέα Υόρκη του σήμερα, το ρωσικό εστιατόριο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη Τίμοθι (Μπιλ Νάι) αποτελεί κομβικό σημείο για τις ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Η Κλάρα (Ζόι Καζάν), μια νεαρή μητέρα που ξεφεύγει μαζί με τα παιδιά της από το βίαιο σύζυγό της. Ο Μαρκ (Ταχάρ Ραχίμ), ένας πρώην κατάδικος και νυν μάνατζερ του εστιατορίου. Η Άλις (Αντρεα Ράιζμπορο), μία χαμηλών τόνων νοσοκόμα και ερασιτέχνης θεραπεύτρια. Ο Τζεφ (Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς), ένας νεαρός άνδρας που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και αναγνώριση. Μικρές και μεγάλες συμπτώσεις θα τους φέρουν κοντά, στην ταινία της Λόνε Σέρφιγκ που άνοιξε το Φεστιβάλ Βερολίνου το 2019.

Wild Rose, Τομ Χάρπερ, 8 Ιουλίου

Έτοιμη να βρεθεί και πάλι ελεύθερη, μετά από ένα χρόνο στη φυλακή για κατοχή ναρκωτικών, η 23χρονη Ρόουζ-Λιν βρίσκει καταφύγιο στα δυο της μικρά παιδιά και στη μητέρα της. Όμως το ελεύθερο πνεύμα της, η επαναστατική της διάθεση και το όνειρό της να γίνει τραγουδίστρια της κάντρι θα την φυλακίσουν στις οικογενειακές συμβάσεις και θα φέρουν συγκρούσεις. Από ένα γύρισμα της τύχης, θα ονειρευτεί ξανά τον εαυτό της να τραγουδάει. Πόσο εύκολο είναι όμως να μην περπατάς μόνος στα σύννεφα, αλλά να κάνεις και τα σύννεφα να περπατούν μαζί σου; Ο Tομ Χάρπερ («Οι Αεροναύτες») σκηνοθετεί την υποψήφια για Bafta A' Γυναικείου Ρόλου Τζέσι Μπάκλεϊ σε μια ταινία για τα όνειρα που αξίζει να ονειρεύεσαι.

Για τη μικρή Σάμα (For Sama), Ουάντ Αλ-Κατεάμ και Έντουαρτς Γουότς, 9 Ιουλίου

Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Oυάντ για πέντε χρόνια στο Χαλέπι, καθώς εκείνη ερωτεύεται, παντρεύεται και γεννά τη Σάμα, την κόρη της, ενώ γύρω της ο κόσμος κυριολεκτικά καταρρέει. Η Oυάντ αποτυπώνει με την κάμερα την απώλεια, τη χαρά, τη θυσία, την σχετικότητα των πραγμάτων και το μοιραίο δίλημμα: να μείνεις ή να φύγεις; Το συνταρακτικό, υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ των Ουάντ Αλ-Κατεάμ και Έντουαρτς Γουότς.

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy), Τζουζέπε Καποτόντι, 9 Ιουλίου

Το «ερωτικό νεο-νουάρ θρίλερ» αφηγείται την ιστορία ενός κριτικού τέχνης (ο Κλες Μπανγκ του «The Square») και μιας γοητευτικής Αμερικάνας που ταξιδεύει στην Ευρώπη (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι). Μαζί ταξιδεύουν στην Λίμνη Κόμο για να συναντήσουν τον συλλέκτη Κάσιντι (Μικ Τζάγκερ), ο οποίος θα τους αναθέσει μια όχι και τόσο εύκολη αποστολή...

Tenet, Κρίστοφερ Νόλαν, 16 Ιουλίου

Mια επική περιπέτεια στον κόσμο της παγκόσμιας κατασκοπείας με ένα λαμπρό καστ που περιλαμβάνει τους Τζον Ντέιβιντ Ουόσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μάικλ Κέιν, Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον, Κένεθ Μπράνα, Κλεμάνς Πόεζι και Ντίμπλ Καπαντία. O ίδιος ο Νόλαν είπε: «Ξεκινάμε από την οπτική γωνία μιας ταινίας κατασκοπείας, αλλά πηγαίνουμε σε μια σειρά από διαφορετικά μέρη. Διασχίζουμε διαφορετικά είδη με έναν -θέλω να ελπίζω- καινούριο και φρέσκο τρόπο. Μαζί με την παραγωγό Έμα Τόμας έχουμε κάνει μια σειρά από μεγάλες παραγωγές αλλά αυτή είναι σαφώς η πιο διεθνής. Γυρίσαμε σε επτά χώρες με ένα τεράστιο καστ και σετ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία είναι η πιο φιλόδοξη ταινία που έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

22 Ιουλίου (U July 22), Έρικ Πoπ, 23 Ιουλίου

Ο Νορβηγός Έρικ Ποπ («The King’s Choice») σκηνοθετεί την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση του Άντερς Μπρέιβικ το 2011 στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας σε μία συνταρακτική ταινία που εξιστορεί την εμπειρία εκείνης της τραγικής ημέρας. Με ένα αγωνιώδες μονοπλάνο 72 λεπτών, ο θεατής ζει λεπτό προς λεπτό τον πανικό, την απελπισία των θυμάτων και την εφιαλτική ατμόσφαιρα της επίθεσης. Ο Ποπ στρέφει το βλέμμα στον αγώνα επιβίωσης και την αλληλεγγύη των νεαρών παιδιών και σεβόμενος το πένθος τους αλλάζει τα ονόματα, αλλά βασίζει την αφήγηση του σε εκτενή έρευνα και μαρτυρίες. Η ταινία έλαβε μέρος στο Επίσημο Διαγωνιστικό του 68ου Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Made in Italy, Τζέιμς Ντάρσι, 23 Ιουλίου

Στη μαγευτική Τοσκάνη βρίσκεται το εξοχικό που έχουν κληρονομήσει ο Ρόμπερτ (Λίαμ Νίσον) με τον γιό του Τζακ (Μίκαελ Ρίτσαρντσον). Επιχειρώντας να ανακαινίσουν το μισογκρεμισμένο κτίριο θα γνωρίσουν τους ντόπιους αλλά θα γνωριστούν καλύτερα και μεταξύ τους, βελτιώνοντας έτσι τη σχέση τους, που έως τώρα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ο Τζακ θα αναπολήσει τις ευτυχισμένες στιγμές με τη μητέρα του, ενώ ταυτόχρονα θα ερωτευτεί την όμορφη Νατάλια – την νεαρή Ιταλίδα σεφ μιας μικρής τρατορίας. Το μέλλον και για τους δύο πλέον δείχνει διαφορετικό και γεμάτο εκπλήξεις.

Μουλάν (Mulan), Νίκι Κάρο, 30 Ιουλίου

Όταν ο αυτοκράτορας της Κίνας διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει στον αυτοκρατορικό στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η Χουα Μουλάν, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα, τον Χουαν Γιουν, και περνάει από πολλές δοκιμασίες που θα χρειαστούν όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Είναι ένα επικό ταξίδι που θα τη μεταμορφώσει σε μια εκπληκτική πολεμίστρια που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός έθνους και ενός περήφανου πατέρα. Η πολυαναμενόμενη live διασκευή του πετυχημένου animation της Disney.

Όταν Ανθίζει η Νιότη (Gli Anni Piu Belli), Γκαμπριέλε Μουτσίνο, 30 Ιουλίου

Η ταινία «Όταν Ανθίζει η Νιότη» παρουσιάζει την ιστορία της Ιταλίας, από τη δεκαετία του ‘80 έως σήμερα, γύρω από τη ζωή τεσσάρων φίλων, του Τζούλιο, της Τζέμα του Πάολο και του Ρικάρντο, μέσα από τη διάρκεια 40 ετών αγάπης, φιλοδοξιών, επιτυχίας και αποτυχιών.

Ο Κατάσκοπός μου (My Spy), Πίτερ Σιγκάλ, 30 Ιουλίου

Το «Ο Κατάσκοπός μου» είναι η ιστορία ενός σκληρού πράκτορα της CIA που βρίσκεται ξαφνικά στο έλεος ενός 9χρονου κοριτσιού, όταν η νέα του αποστολή είναι η επίβλεψη και προστασία της οικογένειάς της. Με τον Ντέιβ Μπαουτίστα.

To Κόλπο του Αιώνα (The Heist of the Century), Άριελ Γουίνογραντ, Ιούλιος

Το 2006, μια ομάδα κλεφτών πραγματοποίησε αυτό που θεωρείται μια από τις πιο διάσημες και έξυπνες ληστείες τραπέζης στην ιστορία της Αργεντινής, όταν λήστεψαν το υποκατάστημα της τράπεζας Banco Río, στο Ακασούσο.

Το Κλαμπ των Χωρισμένων (Divorce Club), Μάικλ Γιούν, Ιούλιος

Nα μπει κανείς ή να μην μπεί; Ιδού η απορία για ένα «κλαμπ» που ισχυρίζεται ότι «όλοι οι καλοί χωράνε». Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κριτικών στο διεθνώς αναγνωρισμένο Φεστιβάλ Κωμωδίας στο Alpes d’ Huez.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ