ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με ένα γοτθικό γουέστερν από το σεναριογράφο της «Ευνοούμενης»

Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με ένα γοτθικό γουέστερν από το σεναριογράφο της «Ευνοούμενης»
Vianney Le Caer/Invision/AP

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει την επιστροφή του και συνεργάζεται ξανά με τον Τόνι ΜακΝαμάρα, το σεναριογράφο της «Ευνοούμενης», για την κινηματογραφική μεταφορά του γοτθικού γουέστερν «Hawkline Monster».

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους, μαζί και με τη Ντέμπορα Ντέιβις στο σενάριο της «Ευνοούμενης» που έφτασε να διεκδικεί 10 Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά εκείνο του α' γυναικείου ρόλο για την Ολίβια Κόλμαν, ο Τόνι ΜακΝαμάρα και ο Γιώργος Λάνθιμος ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για τη μεταφορά του γοτθικού γουέστερν «Το Τέρας των Χώκλιν» («Hawkline Monster», εκδ. Γράμματα) του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν.

Η πολύπαθη μεταφορά του βιβλίου, μετά από δεκαετίες περιφοράς από σκηνοθέτη σε σκηνοθέτη και με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, βρίσκει επιτέλους σκηνοθέτη και σεναριογράφο.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Έλληνας δημιουργός είχε στα σκαριά την υλοποίηση της ταινίας, η οποία στο παρελθόν βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεγάλων ονομάτων, όπως του Χαλ Άσμπι («Χάρολντ και Μοντ») που ήθελε να το σκηνοθετήσει με πρωταγωνιστές το Τζακ Νίκολσον και το Ντάστιν Χόφμαν αλλά και αργότερα, με τους Τζεφ και Μπο Μπρίτζες. Ο Τιμ Μπάρτον είχε δείξει επίσης ενδιαφέρον για την ταινία, όμως το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε κι ας είχε πάλι στο καστ το Τζακ Νίκολσον και τον Κλιντ Ίστγουντ.

Το «Hawkline Monster» είναι μόλις ένα από τα πρότζεκτ τα οποία έχει αναλάβει ο Λάνθιμος. Ο σκηνοθέτης βρίσκεται επίσης πίσω από τη διασκευή του αιματηρού νουάρ «Pop. 1280» του επονομαζόμενου «Ντοστογέφσκι της δεκάρας» Τζιμ Τόμσον, ενώ προετοιμάζει τηλεοπτική σειρά γύρω από τη ζωή του Ροκφέλερ. Τέλος, τον Ιανουάριο ο Λάνθιμος είχε προς στιγμήν επιστρέψει στην Ελλάδα για γυρίσματα για τις ανάγκες της μικρού μήκους που ετοίμασε για την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης και η σύντροφός του, Αριάν Λαμπέντ, πέρασαν τους μήνες της καραντίνας στην Αθήνα, καθώς θεώρησαν ότι είναι πιο ασφαλής από το Λονδίνο. Και ο Λάνθιμος, όπως αποδεικνύεται, δεν σταμάτησε να εργάζεται ούτε λεπτό...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ