ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρότζερ Γουότερς: Δίνει μια μοναδική εκτέλεση του «Mother» των Pink Floyd από την καραντίνα (vid)

Ρότζερ Γουότερς: Δίνει μια μοναδική εκτέλεση του «Mother» των Pink Floyd από την καραντίνα (vid)
AP Photo/Dolores Ochoa

Τη δική του εκδοχή, αυτήν της κοινωνικής αποστασιοποίησης του περίφημου τραγουδιού «Mother» των Pink Floyd παρουσίασε σε βίντεο ο Ρότζερ Γουότερς μαζί με το συγκρότημα με το οποίο θα έκανε τουρνέ, εάν δεν ερχόταν η πανδημία και η καραντίνα

 

«Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι ένα αναγκαίο κακό σε έναν Covid κόσμο», έγραψε στο Twitter ο Γουότερς. «Βλέποντας το "Mother", μου θυμίζει πόσο αναντικατάστατη είναι η χαρά να είσαι σε ένα συγκρότημα».

Το αμερικανικού μέρος της περιοδείας του Γουότερς «This Is Not a Drill» ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο, αλλά λόγω της πανδημίας η περιοδεία αναβλήθηκε για το 2021. Έτσι, ο Γουότερς και το συγκρότημα που θα τον συνόδευε -με κάθε μέλος της να παίζει από το σπίτι του- θέλησαν να δώσουν με μια διαφορετική ερμηνεία του «Mother», στους θαυμαστές τους, μια γεύση για το τι μπορούν να περιμένουν του χρόνου.

Στο διάστημα της καραντίνας, ο Γουότερς μάς έδωσε επίσης ερμηνείες του «The Right to Live in Peace» του Βίκτορ Χάρα και του «Paradise» του φίλου του, Τζον Πράιν, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Rolling Stone o Ρότζερ Γουότερς μίλησε για πολλά, αλλά και για την περιοδεία του: «Δεν έχουμε σταματήσει τη δουλειά. Δεν σταματήσαμε ούτε για ένα λεπτό. To show είναι εν μέρει ροκ εντ ρολ show σε στάδιο, εν μέρει κινηματογράφος. Είναι βασισμένο σ' αυτή την ιδέα, ότι είμαστε διαμοιρασμένοι μεταξύ των τάξεων που άρχουν, τις οποίες χαρακτηρίζω ότι ζουν στο iCloud. Ζουν στον ουρανό -εκεί όλα είναι λευκά και ζουν σε μεγάλη πολυτέλεια. Και μετά, είναι ο κάτω κόσμος, όπου όλοι εμείς οι υπόλοιποι σερνόμαστε δεξιά κι αριστερά, αμήχανα μουδιασμένοι (χρησιμοποίησε τη φράση "uncomfortably numb", τίτλο του εμβληματικού τραγουδιού των Pink Floyd)», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ