ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πιγκουίνοι επισκέπτονται ένα κλειστό μουσείο και χαζεύουν τους πίνακες (pics&vid)

Πιγκουίνοι επισκέπτονται ένα κλειστό μουσείο και χαζεύουν τους πίνακες (pics&vid)
Nelson_Atkins Museum of Art

Τα μουσεία είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊού. Κλειστά για τους ανθρώπους. Όχι όμως και για τους -όπως αποδεικνύεται πολύ φιλότεχνους- πιγκουίνους... 

Ένας ζωολογικός κήπος στο Κάνσας αποφάσισε να πάει βόλτα τρεις πιγκουίνους στο άδειο Μουσείο Τέχνης Nelson-Atkins. Ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι τρεις πιγκουίνοι αποδείχθηκαν πολύ πιο φιλότεχνοι από πολλούς ανθρώπους, καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν τα μάτια τους από τους πίνακες.

Οι απρόσμενοι επισκέπτες φάνηκαν να εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα από τους πίνακες του Καραβάτζιο, εκπλήσσοντας με το γούστο τους το διευθυντή του μουσείου.

penguins1

instagram.com/nelsonatkins

Αρχικά, ο διευθυντής του Nelson-Atkins, Julián Zugazagoitia, νόμιζε ότι θα προτιμήσουν τα «Νούφαρα» του Μονέ. «Ο λόγος που θέλαμε να τους εκθέσουμε στα Νούφαρα, εκτός από το γεγονός ότι είναι από τους αγαπημένους μας πίνακες, είναι επειδή εκφράζουν ηρεμία», είπε. «Πιστεύαμε ότι θα αντιδρούσαν στην πραότητα που εμπνέει ο πίνακας. Τελικά, όμως, απλά περιπλανήθηκαν στους χώρους του μουσείου».

penguins4

instagram.com/nelsonatkins

Η αίθουσα που τους τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν αυτή με τους μπαρόκ πίνακες. «Πέρασαν πολύ περισσότερο χρόνο εκεί, ενώ κοιτούσαν πιο έντονα τους πίνακες στην αίθουσα αυτή, ίσως λόγω του ζεστού κόκκινου χρώματος των τοίχων» πρόσθεσε ο διευθυντής του μουσείου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν μάλιστα στους πίνακες του Καραβάτζιο.

Δείτε το βίντεο με την επίσκεψη των πιγκουίνων στο μουσείο Nelson-Atkins:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ