ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έλον Μασκ: Άλλαξε το όνομα που ήθελε να δώσει στο μωρό του - Τον φρέναρε η νομοθεσία της Καλιφόρνια

Έλον Μασκ: Άλλαξε το όνομα που ήθελε να δώσει στο μωρό του - Τον φρέναρε η νομοθεσία της Καλιφόρνια
Evan Agostini/Invision/AP

Το παιδί του Έλον Μασκ και της Grimes δεν θα ονομάζεται τελικά  X Æ A-12, καθώς η νομοθεσία της πολιτείας της Καλιφόρνια απαγορεύει τους αριθμούς στα ονόματα. Κανένα πρόβλημα... Βρήκαν άλλο, εξίσου εκκεντρικό.  

Αφού δεν συνάδει με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια, ο CEO της Τesla, Έλον Μασκ και η σύντροφος του, τραγουδίστρια της ποπ, Κλερ Ελίζ Μπουσέ, πιο γνωστή ως Grimes, αποφάσισαν να μην δώσουν το όνομα που ήθελαν στο παιδί το οποίο απόκτησαν πρόσφατα.

Το όνομα «X Æ A-12» δεν είναι νόμιμο σε πιστοποιητικό γέννησης στην πολιτεία Καλιφόρνια κατά συνέπεια το ζευγάρι αποφάσισε να το αλλάξει, ή για να ακριβολογούμε, να το τροποποιήσει.

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια εκδίδει έναν οδηγό με τα ονόματα που επιτρέπεται να δώσουν οι γονείς στα παιδιά τους. Σύμφωνα με τον οδηγό, μόνο οι 26 χαρακτήρες της αγγλικής αλφαβήτου και τα κατάλληλα σημεία στίξης, όπως κόμμα, τελεία, παύλα μπορούν να εμφανιστούν σε επίσημα έγγραφα όπως το πιστοποιητικό γέννησης.

«Ένα όνομα όπως το X Æ A-12 δεν επιτρέπεται», είπε σχετικά εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας της πολιτείας.

Αριθμοί, εικονογράμματα, ιδεογράμματα και διακριτικά σήματα, όπως σημεία στίξης που δηλώνουν έμφαση, δεν συνάδουν με τις επίσημες οδηγίες. Οι οδηγίες, παρόλα αυτά, δεν είναι νόμοι, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο όνομα δεν είναι παράνομο, απλά δεν θα γίνει αποδεκτό ως το νόμιμο όνομα του παιδιού.

grimes instagram

Instagram/Grimes

Ο γιος τους λοιπόν δεν θα ονομάζεται X Æ A-12. Το όνομα αυτό, όπως είχε εξηγήσει η Grimes, είναι ένας συνδυασμός του X για «την άγνωστη μεταβλητή» Æ που αντιπροσωπεύσει την αγάπη και την τεχνητή νοημοσύνη, και το A-12 για να τιμήσει τον πρόδρομο του αγαπημένο τους αεροσκάφους, το SR -71.

Screen Shot 2020 05 26 at 11.34.25

Instagram/Grimes

To νέο όνομα του νεογέννητου θα είναι, σύμφωνα πάντα με την Καναδή τραγουδίστρια, «X Æ A-Xii», όπως διευκρίνισε μέσω Instagram. «Λατινικοί αριθμοί. Επιτρέπεται μία παύλα» πρόσθεσε, ενώ απάντησε και σε σχετική ερώτηση ότι το παιδί θα έχει πολλά ονόματα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ