ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντρέα Μποτσέλι: Θεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό και έγινε δωρητής πλάσματος

Αντρέα Μποτσέλι: Θεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό και έγινε δωρητής πλάσματος
AP Photo/Francois Mori

Αντρέα Μποτσέλι, πριν από μερικές εβδομάδες συγκίνησε τον πλανήτη με την ερμηνεία του σε κλασσικά τραγούδια και ύμνους στον άδειο καθεδρικό ναό Ντουόμο, στο Μιλάνο. Τώρα, για μια ακόμη φορά, δίνει τη μάχη του εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτη τη φορά ο Ιταλός τενόρος αποφάσισε να γίνει δωρητής πλάσματος αφού, όπως αποκάλυψε, νόσησε με κορωνοϊό στις αρχές Μαρτίου.

Ο Μποτσέλι υποβλήθηκε στην διαδικασία την Τρίτη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πίζα μαζί με την, κατά 25 χρόνια νεώτερη σύζυγό του, Βερόνικα Μπέρτι, η οποία, επίσης, νόσησε από κορωνοϊό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Μποτσέλι είπε ότι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι πρακτικά ήταν ασυμπτωματικός ασθενής.

Ο Ιταλός τενόρος μίλησε και στην εκπομπή Good Morning America, όπου και εξήγησε γιατί δεν ανακοίνωσε την προσβολή του από κορωνοϊό.

«Από σεβασμό σε όλους εκείνους που είχαν πολύ βαρύτερες συνέπειες από τον κορωνοϊό αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να μην ενημερώσω για την κατάστασή μου. Δεν ήθελα να προκαλέσω αδικαιολόγητη ανησυχία στους φίλους μου ενώ ήθελα και να προστατεύσω την ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου», είπε ο Μποτσέλι.

Παρόλα αυτά, όπως είπε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera για την περίοδο της ασθένειάς του, «ήταν σαν να ζούσα έναν εφιάλτη γιατί ένιωθα ότι δεν είχα πλέον τον έλεγχο της κατάστασης. Ήλπιζα να ξυπνήσω από στιγμή σε στιγμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ