ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

1η Ιουλίου ανοίγουν οι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ - Ποια θα είναι η πρώτη ταινία που θα παιχτεί

1η Ιουλίου ανοίγουν οι κινηματογράφοι στις ΗΠΑ - Ποια θα είναι η πρώτη ταινία που θα παιχτεί
AP Photo/Eric Gay

Παρότι ο κορωνοϊός εξακολουθεί να θερίζει στις ΗΠΑ, η χώρα σχεδιάζει ήδη τα πρώτα της βήματα για την άρση του lockdown. Οι κινηματογράφοι ετοιμάζονται δειλά-δειλά να ανοίξουν, σε ένα πείραμα που θα δείξει κατά πόσο είναι ασφαλείς

Οι ΗΠΑ αρχίζουν να προγραμματίζουν την επιστροφή στην κανονικότητα, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, . Ανάμεσά τους και ο κινηματογράφος, καθώς έχει ήδη αποφασιστεί ποια θα είναι η πρώτη ταινία που θα προβληθεί στα αμερικανικά σινεμά μετά την άρση του lockdown.

Πρόκειται για το ψυχολογικό θρίλερ «Unhinged», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ράσελ Κρόου, έχει ως βασικό θεματικό άξονα την έννοια της οργής και έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα την 1η Ιουλίου.

Ο Μαρκ Τζιλ, προεδρεύων και CEO της Solstice Studios, της εταιρείας παραγωγής από την οποία γυρίστηκε η ταινία, είπε ότι μέσα στο 2021 θα κυκλοφορήσουν πολλές ακόμη ταινίες που καθυστέρησαν γι' αυτό και η συγκεκριμένη θα προβληθεί δύο μήνες πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα της.

«Έχουμε την πεποίθηση ότι οι κινηματογράφοι θα ανοίξουν, αλλά υπάρχει κίνδυνος. Εάν τα πράγματα πάνε στραβά και οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας πρέπει να τους κλείσουν, θα το κάνουν», είπε ο ίδιος στο SkyNews και συμπλήρωσε: «Είναι ένα από αυτά τα βήματα που όλοι πρέπει να κάνουμε για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Δεκάδες μεgάλες παραγωγές έχουν είτε σταματήσει τα γυρίσματά τους, είτε καθυστερήσει να βγουν στις αίθουσες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, γεγονός που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τη βιομηχανία του θεάματος. Πριν από λίγες εβδομάδες υπολογίστηκε ότι η ζημιά από το lockdown ξεπερνάει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ