ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Beyoncé ζητάει δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ (vid)

H Beyoncé ζητάει δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ (vid)
Joel C Ryan/Invision/AP

Η Beyoncé, με μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, ζήτησε από τα εκατομμύρια των θαυμαστών της να αναλάβουν δράση προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η τραγουδίστρια είναι μια από τους δεκάδες διάσημους από όλους τους χώρους του θεάματος, που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στα social media απαιτώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη.

«Έχουμε αηδιάσει», λέει η τραγουδίστρια σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram. «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτόν τον πόνο ως κανονικό. Δεν μιλάω μόνο για τους μαύρους ανθρώπους. Αν είσαι λευκός, μαύρος, ή οτιδήποτε, είμαι βέβαιη ότι αισθάνεσαι απελπισία για το ρατσισμό στην Αμερική».

Ο Φλόιντ συνελήφθη από αστυνομικούς στη Μινεάπολη την περασμένη εβδομάδα και πέθανε όσο τον κρατούσαν. 'Ενα βίντεο δείχνει έναν αστυνομικό να πατάει τον Φλόιντ με το γόνατό του στο λαιμό για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Ο αστυνομικός, ο Ντέρεκ Σόβιν, κατηγορείται για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και απελύθη από το Σώμα, μαζί με τρεις ακόμα αστυνομικούς.

Στο δικό της βίντεο, η Beyoncé λέει: «Όχι άλλες δολοφονίες ανθρώπων. Όχι άλλο να βλέπουμε τους μαύρους σαν κάτι λιγότερο από ανθρώπινα όντα. Δεν μπορούμε πλέον να κοιτάμε από την άλλη πλευρά. Ο Τζορτζ είναι οικογένειά μας. Είναι οικογένειά μας επειδή είναι ένα Αμερικάνος όπως όλοι μας».

https://www.instagram.com/p/CAy-W0cAvWV

«Έχουμε δει πολλές τέτοιες δολοφονίες χωρίς συνέπειες», συνεχίζει. «Ναι, κάποιος κατηγορείται, αλλά έχουμε πολύ δρόμο έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η Beyoncé κλείνει το βίντεο καλώντας τους θαυμαστές της να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της, η οποία περιλαμβάνει παραπομπές σε άλλες σελίδες με ψηφίσματα για απονομή δικαιοσύνης. 'Ενα από αυτά έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 9 εκατομμύρια υπογραφές.

«Συνεχίστε να προσεύχεστε για ειρήνη και συμπόνοια και επούλωση των πληγών για την πατρίδα μας», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ