ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Lady Gaga: Είμαι μια λευκή προνομιούχα γυναίκα και λέω όχι στο ρατσισμό

Lady Gaga: Είμαι μια λευκή προνομιούχα γυναίκα και λέω όχι στο ρατσισμό
Photo by Greg Allen/Invision/AP

Πληθαίνουν οι φωνές των διάσημων Αμερικανών -και όχι μόνο- που, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, τάσσονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας και κατά της αστυνομικής βίας, του ρατσισμού και των διακρίσεων. Ανάμεσά τους και η Lady Gaga, η οποία στράφηκε ευθέως κατά του Προέδρου Τραμπ

Η τραγουδίστρια ανέβασε ένα μακροσκελές μήνυμα στο Instagram και απευθύνθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντάς του ότι «τροφοδοτεί ένα σύστημα που έτσι κι αλλιώς έχει τις ρίζες του στο ρατσισμό».

«Είμαι εξοργισμένη, τόσο από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, όσο και από τους θανάτους τόσο πολλών μαύρων στη χώρα μας, θανάτους που έχουν προκληθεί από το ρατσισμό, που το διεφθαρμένο σύστημα υποστηρίζει».

Και συνέχισε «Οι φωνές της μαύρης κοινότητας έχουν φιμωθεί για πολύ καιρό και αυτή η φίμωσή τους έχει αποδειχθεί θανάσιμη πολλές φορές. Και ό,τι κι αν κάνουν για να διαμαρτυρηθούν, εξακολουθούν να μην έχουν τη συμπόνια των ηγετών που έχουν χρέος να τους προστατεύουν. Καθημερινά άνθρωποι στην Αμερική αποδεικνύονται ρατσιστές, και αυτό είναι γεγονός».

https://www.instagram.com/p/CA1w91OFWNF

Η τραγουδίστρια επίσης κατέκρινε τον Τραμπ για την αντίδρασή του στη δολοφονία και είπε στο κοινό της ότι «Ξέρουμε εδώ και καιρό ότι ο Τραμπ έχει αποτύχει. Έχει το πιο ισχυρό αξίωμα του κόσμου και παρόλα αυτά δεν προσφέρει τίποτα πέρα από άγνοια και προκαταλήψεις, ενώ οι ζωές των μαύρων συνεχίζουν να χάνονται. Ξέρουμε ότι είναι ανόητος και ρατσιστής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Τροφοδοτεί ένα σύστημα που ήδη έχει ριζωμένο βαθιά το ρατσισμό και τις ρατσιστικές ενέργειες και βλέπουμε τις συνέπειες. Αυτό, έχει έρθει πλέον η ώρα να αλλάξει».

Η Lady Gaga ζήτησε από τους θαυμαστές της διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματα των μαύρων. «ΠΡΕΠΕΙ να δείξουμε την αγάπη μας στη μαύρη κοινότητα. Σαν λευκή γυναίκα με προνόμια, ορκίζομαι να το κάνω. Δεν έχουμε κάνει αρκετά για να πολεμήσουμε το ρατσισμό και να αντιδράσουμε για όλους αυτούς τους ανθρώπους που σκοτώνονται», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ