ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Marc Jacobs: Ένα σπασμένο τζάμι σ' ένα κατάστημα δεν είναι βία - Ο ρατσισμός είναι

Marc Jacobs: Ένα σπασμένο τζάμι σ' ένα κατάστημα δεν είναι βία - Ο ρατσισμός είναι
Brent N. Clarke/Invision/AP

Ο σχεδιαστής μόδας Marc Jacobs και ο ράπερ Tyler, the Creator δεν ενοχλήθηκαν από τους βανδαλισμούς των καταστημάτων τους στο Λος Άντζελες από διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Αντιθέτως, χρησημοποίησαν τη συγκυρία ως ευκαιρία για να κάνουν τις δικές τους τοποθετήσεις. 

Ο Marc Jacobs έκανε μία πολιτική και πολύ ξεκάθαρη δήλωση με την ανάρτηση μιας εικόνας από τη μπουτίκ του στο Λος Άντζελες, στην οποία οι διαδηλωτές έσβησαν το όνομά του και έγραψαν εκείνα των Σάντρα Μπλαντ και Τζορτζ Φλόιντ.

«Μια ζωή δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης στο Instagram του brand του ο σχεδιαστής μόδας. Λίγο αργότερα έκανε αναδημοσίευση της εικόνας και στον προσωπικό του λογαριασμό και ανάρτησε ακόμα μία φωτογραφία με ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα.

«Ποτέ μην τους αφήσετε να σας πείσουν ότι ένα σπασμένο τζάμι ή περιουσία είναι βία. Η πείνα είναι βία. Το να μην έχεις σπίτι είναι βία. Ο πόλεμος είναι βία. Το να ρίχνεις βόμβες σε ανθρώπους είναι βία. Ο ρατσισμός είναι βία. Η ανωτερότητα της λευκής φυλής είναι βία. Το να μην έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι βία. Το να μολύνεις το νερό για το κέρδος είναι βία. Οι περιουσίες μπορούν να αντικατασταθούν, οι ανθρώπινες ζωές όχι», έγραψε.

https://www.instagram.com/p/CA2_a_YluIQ

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων προκλήθηκαν ζημιές και στο κατάστημα του Tyler, the Creator ο οποίος σε ανάρτησή του στο Instagram αναφέρει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν..

https://www.instagram.com/p/CA3bM5TH7Z3

Χρησιμοποιώντας το λογαριασμό στο Instagram του brand του Golf Wang, ο Tyler αναφέρθηκε στους Μαύρους Πάνθηρες τη δεκαετία του 1960, γράφοντας: «BLACK FURY: κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά και εκπαιδεύστε τον εαυτό σας» και πρόσθεσε το δικό του σχόλιο, «το κατάστημα είναι εντάξει, αλλά ακόμα κι αν δεν ήταν αυτό είναι σπουδαιότερο από το να φτιάξουμε τα τζάμια και να αφαιρέσουμε το σπρέι, να καταλάβετε τι πραγματικά πρέπει να διορθωθεί εδώ. Μείνετε ασφαλείς, αγάπη».

Όπως ανέφεραν χρήστες στο Twitter, ο ίδιος ο Tyler the Creator ήταν παρών στις διαμαρτυρίες στο Λος Άντζελες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ