ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζορτζ Φλόιντ: Η αντίδραση του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στη δολοφονία - Ακούω, μαθαίνω, πράττω

Τζορτζ Φλόιντ: Η αντίδραση του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στη δολοφονία - Ακούω, μαθαίνω, πράττω
Richard Shotwell/Invision/AP

Στη μακριά λίστα των διάσημων που αντέδρασαν στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προστίθεται και το όνομα του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Ο 45χρονος ηθοποιός, με ανάρτησή του στο Instagram, λέει ότι θα στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα «για το τέλος της ανισότητας για τους μαύρους της Αμερικής»,

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δεν διστάζει να εκφράσει δημόσια την άποψή του για όσα συμβαίνουν και φυσικά είναι γνωστός για την ακτιβιστική του δράση, ιδιαίτερα για το περιβάλλον. Δεν είναι, συνεπώς, μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι σπεύδει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, να πάρει θέση για τη δολοφονία του τζορτζ Φλόιντ, πηγαίνοντας μάλιστα το ζήτημα ακόμα πιο πέρα.

Με την ανάρτησή του, δηλώνει ευθέως τη θέση του απέναντι στο ρατσισμό και την άνιση μεταχείριση των Αφροαμερικανών συμπολιτών του, στηρίζοντας το κίνημα #BlackLivesMatter.

«Δεσμεύομαι να ακούω, να μαθαίνω και να κάνω πράξεις», γράφει ο ΝτιΚάπριο και συνεχίζει: «Θα αφιερωθώ στο να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε την άνιση μεταχείριση της Μαύρης Αμερικής, μία ανισότητα που υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα στηρίξω ανθρώπους, οργανισμούς και συνασπισμούς που δεσμεύονται το ίδιο, προκειμένου να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή».

https://www.instagram.com/p/CBCMH0HlGZL

«Στηρίζω με δωρεές τους παρακάτω οργανισμούς. Παρακαλώ, ακολουθήστε τους και παρακολουθήστε το έργο τους», κατέληξε.

Ο ΝτιΚάπριο, τέλος, παρέθεσε μια λίστα με οργανισμούς όπως τους Colour of Change, Fair Fight Initiative, Εqual Justice Initiative και τον NAACP, τους οποίους προτρέπει τους ακολούθους του να στηρίξουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ