ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ξεκινούν πάλι οι κινηματογραφικές παραγωγές στην Καλιφόρνια - Πότε θα ανοίξουν τα σινεμά

Ξεκινούν πάλι οι κινηματογραφικές παραγωγές στην Καλιφόρνια - Πότε θα ανοίξουν τα σινεμά
AP Photo/Chris Pizzello

Αξιωματούχοι της Κομητείας του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, ότι οι παραγωγές του κινηματογράφου και της τηλεόρασης μπορούν να ξαναρχίσουν από σήμερα, αλλά οι αίθουσες των κινηματογράφων θα πρέπει να παραμένουν κλειστές εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Κομητεία του Λος Άντζελες είναι η μεγαλύτερη αγορά ταινιών στις ΗΠΑ, σε αυτήν εξάλλου εντάσσεται και το Χόλιγουντ. Και μπορεί οι παραγωγές να ξεκινούν και πάλι, με πολύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας φυσικά, όμως οι ταιν΄λιες που θα γυριστούν κάπου πρέπει να προβληθούν. Και οι κινηματογράφοι θα παραμείνουν κλειστοί.

Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι οι κινηματογραφικές αίθουσες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πάλι από αύριο, Παρασκευή, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα έχει την έγκριση των τοπικών αξιωματούχων. Τελικά, όμως, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς κρίθηκε μη ασφαλές.

AP 20113047475663

@AP Photo/Chris Pizzello

Οι κινηματογραφικές αίθουσες έκλεισαν τις πόρτες τους σε ολόκληρο τον κόσμο στα μέσα Μαρτίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, ενώ διακόπηκαν και οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Η εταιρία AMC Entertainment Holdings Inc, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των αιθουσών στην Καλιφόρνια, αλλά και διεθνώς, ανακοίνωσε ότι αναμένει να επαναλειτουργήσει τον Ιούλιο τις κινηματογραφικές αίθουσες που διαθέτει σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την κρίση που προκάλεσε η εξάπλωση της πανδημίας της COVID-19 και την ανάγκασε να κλείσει τις αίθουσες για μήνες, με συνέπεια να επιδεινωθούν κατά πολύ τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

AP 20120787647413

@AP Photo/Chris Pizzello

Η AMC ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει να ανοίξει σχεδόν όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες που διαθέτει στις ΗΠΑ και τη Βρετανία τον Ιούλιο, ώστε να προβληθεί η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, Tenet, η πρεμιέρα της οποίας έχει προγραμματιστεί για την 17η Ιουλίου, ενώ η πρεμιέρα της ταινίας Mulan της Walt Disney έχει προγραμματιστεί για την 24η Ιουλίου.

Η AMC είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής κινηματογραφικών αιθουσών στον κόσμο και πρόσφατα άφησε να εννοηθεί ότι έχει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να συνεχίσει να λειτουργεί, καθώς αναγκάστηκε να κρατήσει κλειστές τις κινηματογραφικές αίθουσες για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της εφαρμογής των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ