ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Avicii Experience» - Μουσείο προς τιμήν του DJ Avicii θα δημιουργηθεί στη Στοκχόλμη

«Avicii Experience» - Μουσείο προς τιμήν του DJ Avicii θα δημιουργηθεί στη Στοκχόλμη
Wikipedia

Μουσείο προς τιμήν του DJ Avicii πρόκειται να ανοίξει στη γενέτειρά του, τη Στοκχόλμη, το καλοκαίρι του 2021.

Το «Avicii Experience» θα επιτρέψει στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε ακυκλοφόρητη μουσική του DJ και παραγωγού, το πραγματικό όνομά του οποίου ήταν Τιμ Μπέργκλινγκ, καθώς και σε φωτογραφίες, αναμνηστικά και άλλα αντικείμενα. «Θα είναι μια ιστορία για τη ζωή του Τιμ», είπε ο Περ Σουντίν, διευθύνων σύμβουλος της Pophouse Entertainment, «από το δωμάτιο των παιδικών του χρόνων, όπου έπαιζε World of Warcraft με τους φίλους του, τα πρώτα του τραγούδια, τα πρώτα demos».

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη δημιουργική διαδικασία και τις πολλές συνεργασίες του Avicii με μουσικούς καλλιτέχνες.

Το Μουσείο θα στεγαστεί στο κέντρο ψηφιακού πολιτισμού Space και είναι από κοινού συνεργασία της Pophouse Entertainment Group και του Ιδρύματος Τιμ Μπέργκλινγκ, που δημιούργησαν οι γονείς του, Κλας Μπέργκλινγκ και Άνκι Λιντέν με στόχο την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία και την αποτροπή αυτοκτονιών.

Στις 29 Μαρτίου 2016, ο Avicii ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τις συναυλίες, προκαλώντας δυσφορία στους θαυμαστές του. O ίδιος απολογήθηκε στους θαυμαστές του μ' ένα συγκινητικό γράμμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην επίσημη ιστοσελίδα του, όπου και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Ο Avicii πέθανε το 2018, σε ηλικία 28 ετών, στο Ομάν. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία. Το τελευταίο άλμπουμ του, TIM, κυκλοφόρησε μετά θάνατον.

https://www.instagram.com/p/BweahBTpp3N

«Ο Τιμ ήταν μια μουσική ιδιοφυΐα», είπαν οι συνεργάτες του, Aloe Blacc και Mike Einziger σε ανακοίνωσή τους. «Είχε τη δυνατότητα να ενώνει τους ανθρώπους με τη μουσική του. Να είστε βέβαιοι ότι με τις αναμνήσεις των θαυμαστών του, η κληρονομιά του θα διαρκέσει για πάντα», πρόσθεσαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ