ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέα ημερομηνία για το «Tenet» προκαλεί ντόμινο αλλαγών στις κινηματογραφικές πρεμιέρες

Νέα ημερομηνία για το «Tenet» προκαλεί ντόμινο αλλαγών στις κινηματογραφικές πρεμιέρες
Imdb

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει πρωτοφανή αναστάτωση στον κόσμο του κινηματογράφου, οι εταιρείες παραγωγής αναζητούν και πάλι τα πατήματά τους και αλλάζουν διαρκώς τις ημερομηνίες που θα κάνουν πρεμιέρα οι νέες μεγάλες τους ταινίες

Έτσι, η εταιρεία παραγωγής Warner Bros. ανακοίνωσε ότι η ημερομηνία που θα κάνει τελικά πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη ταινία «Tenet», του Κρίστοφερ Νόλαν, δεν θα είναι η 17η Ιουλίου όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά μετατίθεται για δυο βδομάδες αργότερα, στις 31 Ιουλίου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι, μέσα σε αυτό το περίπλοκο και ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, που θα φέρουμε το “Tenet” του Κρίστοφερ Νόλαν, μια τέτοιου βεληνεκούς ταινία στις αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο στις 31 Ιουλίου. Είναι περισσότερο από ότι από ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να φανταστεί από τότε που είδαμε μια ταινία στη μεγάλη οθόνη. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που θα επανακυκλοφορήσουμε το αριστούργημά του, “Inception”, στις αίθουσες για την 10η επέτειό της ταινίας στις 17 Ιουλίου», είπε σχετικά ο Τόμπι Εμεριχ, αντιπρόσωπος της Warner.

«Wonder Woman 1984», «Matrix 4» μεταφέρονται επίσης σε νέες ημερομηνίες

H αναβολή του «Tenet» προκάλεσε ντόμινο στον προγραμματισμό της Warner, αλλά και των αιθουσών γενικότερα και φαίνεται ότι ήταν μόνο η αρχή για μια ολική ανακατάταξη στο κινηματογραφικό πρόγραμμα των επόμενων μηνών, με αρκετές από τις ιδιαίτερα αναμενόμενες ταινίες που είχαν ανακοινωθεί είτε να μεταφέρονται για αρκετούς μήνες αργότερα είτε να φεύγουν τελείως από τον προγραμματισμό.

Η ταινία «Wonder Woman 1984» μεταφέρεται από τις 14 Αυγούστου σε νέα ημερομηνία, δυο μήνες αργότερα, στις 2 Οκτωβρίου. Η μεταφορά του βιβλίου του Ρόαλντ Νταλ «Οι Μάγισσες», σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις, η οποία ήταν προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες στις 9 Οκτωβρίου 2020, βγήκε τελείως από τον προγραμματισμό της εταιρείας και παραμένει άγνωστο το αν και πότε θα κυκλοφορήσει.

Η 4η συνέχεια του «Matrix», στην οποία θα πρωταγωνιστεί και πάλι ο Κιάνου Ριβς, μεταφέρεται σχεδόν κατά ένα χρόνο, από 21 Μαϊου 2021 στην 1η Απρίλιου 2022.

Η ταινία «Tom & Jerry» από το Δεκέμβριο μεταφέρεται στις 5 Μαρτίου 2021. H ταινία «Godzilla vs. Kong», η οποία ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου, μεταφέρθηκε στις 21 Μαΐου 2021. Και βέβαια, τα υπόποιπα στούντιο θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν και να μεταφέρουν επίσης σε μεταγενέστερη ημερομηνία τις μεγάλες πρεμιέρες τους, όπως για παράδειγμα η Disney που έχει προγραμματίσει την πρεμιέρα της «Μουλάν» για τις 3 Ιουλίου, κάτι που πιθανότατα δεν πρόκειται να γίνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ