ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χρυσές Σφαίρες: Στις 28 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνει η 78η τελετή απονομής

Χρυσές Σφαίρες: Στις 28 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνει η 78η τελετή απονομής
AP Photo/Matt Sayles

Κατά ένα μήνα μετατίθεται και η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών για το 2021, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Η τελετή θα διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι Σφαίρες διοργανώνονται γενικά τον Ιανουάριο για να ανοίγουν παραδοσιακά την περίοδο την κινηματογραφικών βραβείων.

Οι Χρυσές Σφαίρες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία μετατέθηκε για τις 25 Απριλίου, με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει φέρει τα πάνω κάτω και στη βιομηχανία του κινηματογράφου, κρατώντας επί τρεις μήνες κλειστές τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), διοργανώτρια της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που θεωρείται προάγγελος των 'Οσκαρ, θα διευκρινίσει κατά τις προσεχείς εβδομάδες τα κριτήρια της επιλεξιμότητας των ταινιών, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία διοργανώνει τα Όσκαρ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα χαλαρώσει τα κριτήριά της, προκειμένου να επιτρέψει σε περισσότερες ταινίες, που βγήκαν απευθείας σε ψηφιακές πλατφόρμες κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να διαγωνιστούν. Επίσης παρέτεινε τη δική της περίοδο επιλεξιμότητας για τις ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες, η οποία δεν κλείνει -όπως κάθε χρόνο- στις 31 Δεκεμβρίου 2020, αλλά στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι περισσότερες αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες συνεχίζουν να είναι κλειστές και πολλά γυρίσματα έχουν σταματήσει στο Λος Άντζελες και αλλού υπό το φόβο της αναζωπύρωσης της πανδημίας του Covid-19.

Άλλες τελετές απονομής κινηματογραφικών βραβείων, όπως τα βρετανικά Bafta, ανακοίνωσαν επίσης καθυστέρηση της διοργάνωσής τους για το 2021.

Οι ηθοποιοί Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ θα είναι, εκτός απροόπτου, οι παρουσιαστές της 78η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ