ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game of Thrones: Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν τελειώνει (επιτέλους) το 6ο βιβλίο - Θα κάνει την ανατροπή;

Game of Thrones: Ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν τελειώνει (επιτέλους) το 6ο βιβλίο - Θα κάνει την ανατροπή;
Imdb

Μεγάλες χαρές για τους φανατικούς του Game of Thrones, καθώς ο συγγραφέας των βιβλίων στα οποία βασίστηκε η σειρά, ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, φαίνεται ότι αποφάσισε επιτέλους να τελειώσει το επόμενο βιβλίο

Και κάπου εδώ ξεκινάνε τα μεγάλα ερωτήματα. Θα δικαιώσει ο Μάρτιν το τέλος της τηλεοπτικής σειράς, ή θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή;

Η σειρά του ΗΒΟ ολοκληρώθηκε χωρίς ο Μάρτιν να έχει εκδόσει το τελευταίο βιβλίο, άρα και χωρίς να ξέρουμε τη δική του εκδοχή. Όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία, ξέρουν ότι κάποια στιγμή η σειρά αυτονομήθηκε και πήρε το δικό της δρόμο, έναν δρόμο που κανείς δεν ξέρει αν είναι ο ίδιος με εκείνον που θα ακολουθήσουν οι ήρωες και στο τελευταίο βιβλίο, το «The Winds of Winter».

Το πολυαναμενόμενο -εδώ και χρόνια- 6ο βιβλίο της σειράς, ήταν εκείνο που θα απαντούσε στο βασικό ερώτημα, ποιος δηλαδή θα επικρατούσε στο τέλος, αλλά και πολλά επί μέρους ερωτήματα αναφορικά με την τύχη των ηρώων του Γουέστερος. Ο Μάρτιν είχε ξεκινήσει πριν από 8 χρόνια να γράφει τι βιβλίο, το οποίο όμως καθυστέρησε και έτσι υποτίθεται ότι διηγήθηκε προφορικά το πώς σκόπευε να τελειώσει την ιστορία του στους δημιουργούς της σειράς, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Νταν Γουάιζ, ώστε εκείνοι να μπορέσουν να γράψουν τα σενάρια του φινάλε.

Ο Μάρτιν επανέρχεται τώρα, και ομολογεί ότι η καραντίνα του έδωσε την απαραίτητη ηρεμία και το χρόνο να κάτσει επιτέλους να γράψει.

Ο συγγραφέας απομονώθηκε σε ένα εξοχικό σπίτι στα βουνά και έκανε μεγάλη πρόοδο στο «The Winds of Winter», όπως τουλάχιστον είπε ο ίδιος στο blog του: «Η απαγόρευση κυκλοφορίας δούλεψε υπέρ του βιβλίου. Δουλεύω αρκετές ώρες κάθε μέρα και έχω κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο για την ολοκλήρωση του "The Winds of Winter"»

«Κάθε τρεις μέρες σχεδόν τελειώνω κι από ένα κεφάλαιο. Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι αύριο θα τελειώσω το βιβλίο και θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Θα είναι ένας τεράστιος τόμος κι ακόμα έχω αρκετή δουλειά. Περνάω κακές μέρες που με ρίχνουν, αλλά και καλές μέρες που με εμπνέεουν. Σε γενικές γραμμές όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος με την πρόοδο που κάνω», έγραψε ο Μάρτιν και συμπλήρωσε:

«Εύχομαι να μπορούσαν οι λέξεις να κυλούν πιο γρήγορα. Το 1999, όταν έγραφα το «A Storm of Swords», μπορούσα να φτάσω τις 150 σελίδες τη μέρα. Νομίζω ότι δε θα ξαναπετύχω ποτέ έναν τέτοιο ρυθμό. Κοιτώντας πίσω, δεν έχω ιδέα πώς το κατάφερνα».

«Πιστεύω πάντως ότι το 2021 και ο Covid 19 και το "The Winds of Winter" θα έχουν τελειώσει», κατέληξε.

Συνεπώς λίγη υπομονή ακόμα και θα μάθουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο άνθρωπος που ευθύνεται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων τον εποχών στον τομέα της λογοτεχνικής φαντασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ