ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εργοστάσιο σοκολάτας, σαν εκείνο του Γουίλι Γουόνκα, θα ανοίξει κοντά στο Άμστερνταμ

Εργοστάσιο σοκολάτας, σαν εκείνο του Γουίλι Γουόνκα, θα ανοίξει κοντά στο Άμστερνταμ
tonyschocolonely

Ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους του Τζόνι Ντεπ είναι εκείνος του Γουίλι Γουόνκα, του ιδιοκτήτη του Εργοστασίου Σοκολάτας. Τώρα, ένα παρόμοιο εργοστάσιο πρόκειται να ανοίξει κοντά στο Άμστερνταμ.  

Το εργοστάσιο σοκολάτας, εμπνευσμένο από το βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» δημιουργείται στην πόλη Ζάανταμ, στην Ολλανδία, 18 χιλιόμετρα βόρεια του Άμστερνταμ.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία SeARCH, με έδρα το Άμστερνταμ, συνεργάστηκε με τη σοκολατοβιομηχανία Tony's Chocolonely για τη δημιουργία του Tony's Chocolonely Chocolate Circus, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post. Θα πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα θεματικό πάρκο, το οποίο θα έχει τρία κτίρια, ένα εκ των οποίων θα φιλοξενήσει ένα roller coaster.

Το πρότζεκτ για το Chocolate Circus ανακοινώθηκε αρχικά από την Tony's Chocolonely το 2018, αλλά τα σχέδια δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα. Αν και ο σχεδιασμός θυμίζει το εργοστάσιο της ταινίας «Willy Wonka and the Chocolate Factory», της κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ, με πρωταγωνιστή το Τζόνι Ντεπ, ατυχώς στην αληθινή εκδοχή δεν θα υπάρχει ποτάμι σοκολάτας.

Screen Shot 2020 06 26 at 14.01.34 copy

@Imdb

Τα σχέδια για το roller coaster περιλαμβάνουν έναν ελιγμό μέσω ενός κόκκινου υπόστεγου, αλλά το τρενάκι δεν θα εισέρχεται μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τη Daily Mail. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο εργοστάσιο περπατώντας και να μαθαίνουν ό, τι έχει σχέση με τη σοκολάτα, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων και ζητημάτων της σοκολατοβιομηχανίας.

Η εταιρεία Tony's Chocolonely ιδρύθηκε αρχικά το 2005 με αποστολή να «τερματίσει τη δουλεία στις φυτείες κακάου» αναφέρει η Daily Mail. Συνεργάζεται με αγροτικούς συνεταιρισμούς για να προμηθεύεται κόκκους κακάο απευθείας από τους αγρότες σε υψηλότερη τιμή, ενώ επενδύει επίσης στη γεωργία και την κατάρτιση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Στο θεματικό πάρκο θα εργάζονται 600 υπάλληλοι και θα δέχεται περισσότερους από 500.000 επισκέπτες ετησίως, σύμφωνα με τη Daily Mail. Το πρότζεκτ θα κοστίσει περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της New York Post.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ