ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι κλειστοί κινηματογράφοι - Τα μέτρα προστασίας

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι κλειστοί κινηματογράφοι - Τα μέτρα προστασίας
Pixabay

Μετά τους θερινούς κινηματογράφους, ήλθε και η σειρά των κλειστών αιθουσών να ανοίξουν ξανά από σήμερα, μετά από τρίμηνη αναστολή της λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Φυσικά, τα μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του ιού είναι πολύ αυστηρά και περιλαμβάνουν την πληρότητα που δεν μπορεί να ξεπερνάει το 65%, τις τακτικές απολυμάνσεις, τις ομαδικές κρατήσεις και τα κενά ανάμεσα στις θέσεις, αλλά και τη σωστή χρήση κλιματιστικών μονάδων στους χώρους των κινηματογράφων, η οποία πρέπει να επιτρέπει την εισροή φρέσκου αέρα.

Όπως αναφέρει ρητά η ανακοινωση του υπουργείου Υγείας: Λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους επιδημιολογικούς δείκτες και τις προβλέψεις για την εξέλιξη της νόσου COVID-19, αποφασίστηκε όπωςαπό την 1η Ιουλίου 2020 επαναλειτουργήσουν τα κλειστά θέατρα και σινεμά με βάση οδηγιών που αφορούν τους κανόνες ασφάλειας και υγείας για τη λειτουργία των κλειστών θεάτρων και κινηματογράφων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που θα επιτρέπεται να βρίσκεται ταυτόχρονα στην αίθουσα του θεάτρου/κινηματογράφου θα υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν του ωφέλιμου ανοικτού χώρου, και νοουμένου ότι θα δίνονται θέσεις με διαφορά δύο μέτρων ή δύο θέσεων ανάμεσα σε άτομα ή παρέες, όπως ζητηθεί.

Έτσι, από την Τετάρτη 1η Ιουλίου ξεκινούν τις προβολές τους τα Village Cinemas σε όλη την Ελλάδα, κάποια από τα multiplex Οdeon (Escape στο Ίλιον,Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, Odeon Talos στο Ηράκλειο Κρήτης και Veso Mare στην Πάτρα). Από την Πέμπτη 2 Ιουλίου ξεκινούν προβολές και τα Town Cinemas στη Γλυφάδα, αλλά και άλλα κλειστά σινεμά σε όλη την Ελλάδα, όπως ο χειμερινός Ορφέας στην Κω, το Cine Leros στη Λέρο και το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρούλα στη Λήμνο. Τέλος, στις 6 Ιουλίου ξεκινά προβολές και η αίθουσα IMAX των Cineplexx στη Θεσσαλονίκη, ενώ κάθε εβδομάδα θα ανοίγουν όλο και περισσότερες χειμερινές αίθουσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ