ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζέφρι Ρας: Οριστική δικαίωση στη διαμάχη του με εφημερίδα - Παίρνει αποζημίωση-ρεκόρ

Τζέφρι Ρας: Οριστική δικαίωση στη διαμάχη του με εφημερίδα - Παίρνει αποζημίωση-ρεκόρ
Dylan Coker/AAP Image via AP

Ο οσκαρικός ηθοποιός Τζέφρι Ρας, κέρδισε σήμερα αποζημίωση ρεκόρ, όταν δικαστήριο της Αυστραλίας απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ταμπλόιντ επί της εις βάρος της καταδικαστικής απόφασης για συκοφαντική δυσφήμισή του.

Ο Ρας θα λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, τη μεγαλύτερη που έχει επιδικαστεί ποτέ σε φυσικό πρόσωπο στην Αυστραλία, από την -ιδιοκτησίας του Ρούπερτ Μέρντοχ- εφημερίδα Daily Τelegraph.

Η απόφαση εις βάρος της αυστραλιανής εφημερίδας είναι η τελευταία εξέλιξη στη δικαστική διαμάχη του ηθοποιού με την εφημερίδα, η οποία σε δημοσίευμά της τον κατηγόρησε για ανάρμοστη συμπεριφορά σεξουαλικής φύσης εις βάρος συμπρωταγωνίστριάς του.

Η ταμπλόιντ του Σίδνεϊ είχε δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδό της, το 2017, ένα άρθρο στο οποίο αναφερόταν ότι η Sydney Theatre Company είχε λάβει την καταγγελία της ηθοποιού Έριν Τζιν Νόρβιλ, η οποία κατηγορούσε τον Ρας ότι την είχε αγγίξει επίτηδες με ανάρμοστο τρόπο στη διάρκεια της παράστασης του «Βασιλιά Ληρ».

Ένας δικαστής του Σίδνεϊ είχε περιγράψει το περιεχόμενο του δημοσιεύματος ως ένα «επικίνδυνα ανεύθυνο παράδειγμα κίτρινης δημοσιογραφίας».

Ο Τζέφρι Ρας βραβεύτηκε με Όσκαρ το 1997 για το ρόλο του στην ταινία Ο Σολίστας και είναι ένας από τους λίγους ηθοποιούς που έχει βραβευτεί και με Χρυσή Σφαίρα, Έμμυ και Τόνυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ