ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πώς είναι να σε μεγαλώνει ένας Rolling Stone; Σχεδόν θανατηφόρο, απαντά ο γιος του Ρόνι Γουντ

Πώς είναι να σε μεγαλώνει ένας Rolling Stone; Σχεδόν θανατηφόρο, απαντά ο γιος του Ρόνι Γουντ
Chris Pizzello/Invision/AP

Πριν από 4 χρόνια, ο Ρόνι Γουντ, μπασίστας των Rolling Stones απέκτησε δίδυμα κορίτσια με την κατά 30 χρόνια νεότερή του Σάλι Χάμφρεϊς. Ο 73χρονος σήμερα Γουντ έχει άλλα 4 παιδιά από προηγούμενους γάμους και σχέσεις, αλλά και έναν υιοθετημένο γιο, τον Τζέιμι. O Τζέιμι έδωσε συνέντευξη στη Daily Mail και αποκάλυψε πώς είναι να σε μεγαλώνει ένας Rolling Stone...

To 1985 ο Ρόνι Γουντ παντρεύτηκε τη Τζο Κάρσλεϊκ, η οποία είχε ήδη ένα γιο από τον προηγούμενο γάμο της. Μαζί έκαναν δύο ακόμα παιδιά, και ο Γουντ υιοθέτησε τον Τζέιμι, το γιο της συζύγου του. Το ζευγάρι χώρισε το 2011.

Ο 45χρονος σήμερα Τζέιμι, έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Daily Mail, στην οποία μίλησε για τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια και τη σχέση του με τον θετό πατέρα του: «Τα ναρκωτικά ήταν φυσιολογικά στην οικογένειά μου. Ήταν αναπόσπαστο μέρος της ανατροφής μου. Κανείς δεν άφηνε τα παιδιά του να έρθουν στο σπίτι μου μετά το σχολείο», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Βλέποντας τα δίδυμα κορίτσια του Γουντ να μεγαλώνουν μαζί του, ο Τζέιμι είπε ότι οι δικές τους παιδικές αναμνήσεις θα είναι πολύ διαφορετικές από τις δικές του και εκείνες των αδελφών του, Τζέσι, Ταϊρόν και Λία. «Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά ως πατέρας αυτή τη φορά», λέει ο Τζέιμι και προσθέτει: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το Ρόνι. Η Σάλι είναι μια φοβερή μαμά και τα δίδυμα είναι υπέροχα».

https://www.instagram.com/p/B842OLNlF5F

Η ζωή του Τζέιμι ήταν αυτό ακριβώς που είπε με την πρώτη πρόταση: Γεμάτη ναρκωτικά και καταχρήσεις, κάτι που σχεδόν τον σκότωσε πριν από τρία χρόνια: Ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 14 ετών τα ναρκωτικά, έπαιρνε ηρωίνη και κοκαΐνη μέχρι τα 20 του και κάπνιζε κάνναβη και τσιγάρα μέχρι πρόσφατα.

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Τζέιμι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για επείγουσα χειρουργική επέμβαση, μετά από καρδιακή προσβολή που έπαθε στα 42 του χρόνια.

«Ήταν σοκαριστικό», λέει ο ο ίδιος, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τόσο σοκαριστικό που δεν συνειδητοποίησε ότι ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου, έως ότου οι γιατροί αρνήθηκαν να περιμένουν να φτάσει η σύζυγός του Τζόντι πριν τον βάλουν στο χειρουργείο.

«Ήμουν στο ασθενοφόρο και έβγαζα selfies. Ένιωθα καλά», λέει. «Όταν φτάσαμε στο Νοσοκομείο, μου είπαν: “Υπογράψτε αυτό σε περίπτωση που πρέπει να κάνουμε bypass”». «Εγώ είπα: “Δεν μπορώ να κάνω εγχείρηση χωρίς τη γυναίκα μου εδώ”. Αλλά μου απάντησαν: “Δεν υπάρχει χρόνος”».

Υποβλήθηκε σε επέμβαση και τοποθετήθηκαν δύο stent στην καρδιά του. Πέρασε πέντε ημέρες στο νοσοκομείο και μετά από αυτή την εμπειρία αναθεώρησε εντελώς τον τρόπο ζωής του. Έκοψε το κάπνισμα και την κάνναβη και ακόμα θυμάται πώς έπαθε την καρδιακή προσβολή: «Άρχισα το μποξ και να κάνω προπόνηση με βάρη προσπαθώντας να γίνω πιο fit», λέει ο Τζέιμι, «και μια μέρα σήκωσα ένα μεγάλο βάρος, τα πήγαινα υπέροχα και πήγα στον επάνω όροφο για να ετοιμαστώ για δουλειά και ένιωσαν έναν πόνο στους πνεύμονές μου. Ανησυχούσα ότι είχα καρκίνο του πνεύμονα».

Ο Ρόνι Γουντ είχε πρόσφατα διαγνωστεί με καρκίνο και είχε υποβληθεί σε επέμβαση για αφαίρεση μέρους του πνεύμονα.

Μετά την επέμβαση, οι γιατροί τού είπαν ότι έπρεπε να κάνει αλλαγές στη ζωή του και να σταματήσει το κάπνισμα. Πάντα ήταν μανιώδης καπνιστής.

«Η μαμά και ο μπαμπάς (ο Ρόνι) συνήθιζαν να κάνουν πάρτι και μπορούσες πάντα να μυρίζεις κάνναβη στο σπίτι. Ανέβαινε η μυρωδιά τις σκάλες και όταν ήμουν εννέα ή δέκα, έτρεχα στον κάτω όροφο και έβρισκα τασάκια γεμάτα τσιγαριλίκια, τα έκανα, και έπειτα τα έκρυβα πίσω από τα μικρόφωνα», λέει. Σήμερα, ο Τζέιμι βλέπει τη σχέση μεταξύ της συμπεριφοράς του και του τρόπου ζωής της οικογένειάς του. «Πήγα σε 17 διαφορετικά σχολεία σε τρεις ή τέσσερις διαφορετικές χώρες. Όποτε έκανα φίλους, ξαφνικά με έπαιρναν μακριά».

https://www.instagram.com/p/B9j4xVRFra1

Όταν η οικογένεια μετακόμισε στο Γουίμπλεντον, στο Νοτιοδυτικό Λονδίνο, συναναστράφηκε με τον λάθος ανθρώπους, οι οποίοι τον έβαλαν στα σκληρότερα ναρκωτικά. Παρά την κακή επιρροή τους, για πρώτη φορά ένιωσε μέρος μιας ομάδας. Μετανιωμένος, παραδέχεται: «Πήρα ηρωίνη και κοκαΐνη. Ξεσάλωνα άγρια. Συνέβαλε όλο αυό στο να πάθω καρδιακή προσβολή; Σίγουρα έβλαψα τον εαυτό μου. Τι περιμένεις; Μεγάλωσα σε αυτό το περιβάλλον. Νόμιζα ότι ήταν φυσικό να παίρνω ναρκωτικά. Η μαμά και ο μπαμπάς ήξεραν πάντα για τα ναρκωτικά. Θυμάμαι όταν ήμουν 16 ετών και πήγαμε αυτές τις διακοπές στην Αντίγκουα. Τότε έκανα ναρκωτικά κάθε μέρα. Καθόμουν στο δωμάτιό μου και χτυπά ξαφνικά η πόρτα μου και είναι ο μπαμπάς, που έρχεται να μου μιλήσει για τα ναρκωτικά. Μου είπε: “Κάνε ό, τι πρέπει να κάνεις και διασκέδασε κάνοντας αυτό που κάνεις, αλλά μην αφήσεις τα ναρκωτικά να ελέγχουν τη ζωή σου. Εσύ ελέγχεις τα ναρκωτικά!».

Ο Τζέιμι θύμωσε με το κύρηγμα του πατέρα του: «Νευρίασα πολύ μαζί του. Ο μεγαλύτερος ναρκομανής του κόσμου, μου έλεγε τι να κάνω. Δεν το πήρα πολύ καλά. Τελικά, το να είσαι γιος ενός ροκ σταρ, δεν είναι τόσο μυθικό και λαμπερό όσο ακούγεται», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ