ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τομ Χανκς και Τζένιφερ Άνιστον: Φοράτε μάσκα, σώζει ζωές

Τομ Χανκς και Τζένιφερ Άνιστον: Φοράτε μάσκα, σώζει ζωές
AP Photo/AP Photo

Ο Τομ Χανκς και η Τζένιφερ Άνιστον είναι ανάμεσα στους διάσημους που προτρέπουν το κοινό να χρησιμοποιεί παντού προστατευτική μάσκα για να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι δύο ηθοποιοί, η πρώτη με ανάρτησή της στο Ιnstagram και ο δεύτερος σε σευνέντευξη Τύπου, ζήτησαν από τους θαυμαστές τους να φορούν μάσκα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

«Υπάρχουν μόνο τρία πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προχωρήσουμε στο αύριο: Φοράμε μάσκα, τηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις, πλένουμε τα χέρια μας», είπε ο Τομ Χανκς, ο οποίος προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό στην Αυστραλία πριν από λίγους μήνες

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την προώθηση της επερχόμενης ταινίας του «Greyhound», ο Αμερικανός ηθοποιός υπογράμμισε: «Αυτά τα πράγματα είναι τόσο απλά, τόσο εύκολα, αν κανείς δεν μπορεί να καταφέρει να εφαρμόσει αυτά τα τρία πολύ βασικά πράγματα, απλά πιστεύω ότι θα πρέπει να ντρέπεται». «Μην γίνεστε..., κάντε το καθήκον σας. Είναι πολύ βασικό. Εάν οδηγείτε αυτοκίνητο, δεν πηγαίνετε πολύ γρήγορα, σέβεστε τις πινακίδες και αποφεύγετε να χτυπήσετε τους πεζούς. Θεέ μου, είναι κοινή λογική».

https://www.instagram.com/p/B9qBEyjJu4B

Η Τζένιφερ Άνιστον από την πλευρά της, κοινοποίησε μια selfie στο Instagram, στην οποία φορά μάσκα με τη λεζάντα: «Κατανοώ ότι οι μάσκες είναι άβολες και δεν είναι ωραίες. Αλλά δεν αισθάνεστε ότι είναι χειρότερο το ότι επιχειρήσεις κλείνουν ... χάνονται δουλειές ... οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πλήττονται από απόλυτη εξάντληση; Και τόσες ζωές έχουν χαθεί από αυτόν τον ιό επειδή δεν κάνουμε αρκετά».

https://www.instagram.com/p/CCEvWDPjXc8

«Πραγματικά πιστεύω στη στοιχειώδη καλοσύνη των ανθρώπων, οπότε ξέρω ότι μπορούμε να το κάνουμε όλοι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη χώρα μας που αρνούνται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να την επιπεδοποίηση της καμπύλης και να διατηρήσουν ο ένας τον άλλον ασφαλή. Οι άνθρωποι φαίνεται να ανησυχούν για τα "δικαιώματα που τους αφαιρούνται" όταν τους ζητούν να φορούν μάσκα. Αυτή η απλή και αποτελεσματική σύσταση πολιτικοποιείται εις βάρος ανθρώπινων ζωών. Και δεν πρέπει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ