ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Grace Before Jones: Μια έκθεση για τα πολλά πρόσωπα της θρυλικής τραγουδίστριας

Grace Before Jones: Μια έκθεση για τα πολλά πρόσωπα της θρυλικής τραγουδίστριας
AP Photo/Joel Ryan

«Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio» ονομάζεται η έκθεση που θα εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο κέντρο τέχνης Nottingham Contemporary, στο Νότιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας. Και φυσικά, η έκθεση εξερευνά την τραγουδίστρια Γκρέις Τζόουνς και τα πολλά της πρόσωπα.

Η έκθεση που επιμελήθηκαν οι Cédric Fauq και Olivia Aherne, περιγράφεται στην ιστοσελίδα του κέντρου τέχνης ως ένας «συνδυασμός μεταξύ fan-fiction, μελέτης και βιογραφίας» που «θέτει ερωτήματα για την προώθηση της μαύρης εικόνας και της δυαδικότητας του φύλου, καθώς και την ερμηνεία στη σκηνή και την ερμηνεία στη ζωή» .

Η έκθεση προβάλλει τις διαφορετικές Γκρέις Τζόουνς, τη βασίλισσα της ντίσκο, το μοντέλο στις πασαρέλες, την Τζαμαϊκανή στη Γαλλία, την ερμηνεύτρια σε νυχτερινά κλαμπ, τη θηλυκή και αρσενική, τη λευκή και μαύρη πλευρά της.

https://www.instagram.com/p/BShb-KNBVBe


«Ενσωματώνοντας αυτούς τους φαινομενικά αντίθετους πόλους ταυτόχρονα, η Γκρέις Τζόουνς εμπλέκει
δυαδικά συστήματα με το στιλ και το χρώμα του δέρματος. Επεξηγεί και περιπλέκει τις θεωρίες για το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την ερμηνεία, τη φυλή, την κυβερνητική (cybernetics) - συζητήσεις που άνθισαν παράλληλα με την καριέρα της», αναφέρεται σχετικά.
https://www.instagram.com/p/BaOw98ChUKZ

Στην έκθεση για τη θρυλική τραγουδίστρια, τραγουδοποιό και ηθοποιό παρουσιάζονται έργα των Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Lynn Goldsmiths, Roland Barthes, ACT UP, Robert Mapplethorpe, Azzedine Alaïa και άλλων.

https://www.instagram.com/p/BxaWL0DFVGi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ