ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι Jethro Tull έρχονται για μια συναυλία στην Αθήνα - Το Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη

Οι Jethro Tull έρχονται για μια συναυλία στην Αθήνα - Το Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη
AP Photo/Marcelo Hernandez

Oι θρυλικοί Jethro Tull  θα παίξουν ζωντανά, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στην πρώτη και ίσως μοναδική συναυλία ξένου συγκροτήματος τέτοιου μεγέθους και ιστορικής αξίας, για το καλοκαίρι του 2020 στην Ελλάδα.

Από το Blackpool της Αγγλίας, οι Jethro Tull ξεκινούν τη μουσική τους πορεία στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Σήμερα, με 60 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, περισσότερα από 21 άλμπουμ, μεταξύ των οποίων 11 χρυσά και 5 πλατινένια, και με περισσότερες από 3,000 live εμφανίσεις σε 40 χώρες, οι Jethro Tull έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά progressive rock συγκροτήματα του 20ου αιώνα.

Από το συγκρότημα φυσικά ξεχωρίζει η εμβληματική φιγούρα του Ίαν Άντερσον, ο οποίος κρατάει το ρόλο του ηγέτη του γκρουπ. Με καλλιτεχνική ευφυΐα που ξεχώρισε ήδη από τα πρώτα βήματα του συγκροτήματος, ο Άντερσον βάζει το φλάουτο σαν βασικό όργανο στη μουσική των Jethro Tull, κάνοντάς το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.

Το Locomotive Breath και το Hymn 43 ήταν οι δίσκοι τους που αγαπήθηκαν από χιλιάδες θαυμαστές τους παγκοσμίως. Μέσα από μια μουσική πορεία 5 δεκαετιών, ο ήχος των Jethro Tull ταξίδεψε από τα blues και τη jazz, την progressive αλλά και την ορθόδοξη rock, μέσα από τα folk ηχοτόπιά τους.

Το συγκρότημα έρχεται στην Αθήνα, για μία ιστορική συναυλία, την οποία θα απολαύσουν όσοι δώσουν το παρόν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Θα διατεθούν εισιτήρια σε πολύ περιορισμένο αριθμό, αποκλειστικά για θέσεις καθήμενων, καθώς δεν επιτρέπονται συναυλίες ορθίων σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση. Επίσης, θα τηρηθούν αυστηρά οι απαραίτητες αποστάσεις και θα ακολουθηθούν πιστά όλες οι οδηγίες των ειδικών και τα υγειονομικά μέτρα της κυβέρνησης, για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ