ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η αντίδραση του Τραμπ στην ανακοίνωση του Κάνιε Ουέστ ότι θα διεκδικήσει την προεδρία

Η αντίδραση του Τραμπ στην ανακοίνωση του Κάνιε Ουέστ ότι θα διεκδικήσει την προεδρία
AP Photo/Seth Wenig

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκει «ενδιαφέρουσα» την ιδέα ο ράπερ και σύζυγος της Κιμ ΚαρντάσιανΚάνιε Ουέστ, να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ωστόσο ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θεωρεί ότι οι εκλογές του 2024 θα πρέπει να είναι ο πραγματικός στόχος του Ουέστ.

Ο 43χρονος δισεκατομμυριούχος ράπερ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με ένα αινιγματικό tweet. «Πρέπει τώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της Αμερικής, εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και οικοδομώντας το μέλλον μας. Κατεβαίνω ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ», έγραψε ο Γουέστ το περασμένο Σάββατο, χρησιμοποιώντας στο Twitter το hashtag #2020VISION.

Το 2018, ο Γουέστ, ένας από τους λίγους διάσημους καλλιτέχνες που στήριξαν ανοικτά τον Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι αποστασιοποιείται από τα πολιτικά πράγματα μερικές εβδομάδες αφού εμφανίστηκε με καπέλο με το σύνθημα «Make America Great Again» και εκφράζοντας την αγάπη του για τον πρόεδρο σε μια ασυνήθιστη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο.

Μετά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι συνειδητοποίησε πως χρησιμοποιήθηκε «για να διαδοθούν μηνύματα στα οποία δεν πιστεύω», προσθέτοντας ότι αποστασιοποιείται «από τα πολιτικά πράγματα και θα επικεντρωθώ αποκλειστικά στο να είμαι δημιουργικός». Ο 43χρονος μουσικός και επιχειρηματίας, είναι γνωστός για τις εκκεντρικές του δηλώσεις και δεν είναι σαφές εάν όντως σκοπεύει να κάνει αυτό που ανακοίνωσε.

«Θα μπορούσε. Είναι πολύ ενδιαφέρον», δήλωσε ο Τραμπ στον ιστότοπο Realclearpolitics.

«Αν το κάνει, θα έπρεπε να το δει ως βολιδοσκόπηση για το τι θα συμβεί μετά από τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Τραμπ για τον Ουέστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ