ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάθριν Χέπμπορν - Χάουαρντ Χιούζ: Σε δημοπρασία οι επιστολές ενός τρελού έρωτα

Κάθριν Χέπμπορν - Χάουαρντ Χιούζ: Σε δημοπρασία οι επιστολές ενός τρελού έρωτα
AP Photo/AP Photo

Εκείνη, η Κάθριν Χέπμπορν, ήταν μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Εκείνος, ο Χάουαρντ Χιούζ, δισεκατομμυριούχος, εκκεντρικός, καταθληπτικός και μυστήριος. Ο έρωτας που τους ένωσε ήταν απολύτως καταδικασμένος, όπως εξάλλου όλοι οι τόσο μεγάλοι και τρελοί έρωτες. Και αποτυπώνεται στις επιστολές που δημοπρατούνται αυτές τις μέρες... 

Η Χέπμπορν υπέγραφε ως «ποντικάκι της εξοχής» και τον αποκαλούσε «το πιο εξαίρετο αφεντικό μου». Πολλές από τις επιστολές της προς εκείνον βγαίνουν σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες, για πρώτη φορά, στις 23 Ιουλίου.

Το διαμαντένιο δακτυλίδι αρραβώνων που προσέφερε ο Χιουζ στη Χέπμπορν το 1938 δημοπρατείται επίσης με την τιμή πώλησής του να αναμένεται μεταξύ 20.000-30.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Profiles in History.

Ο Μπράιαν Τσέινς, επικεφαλής παρακαταθηκών στο Profiles in History, είπε ότι τα αντικείμενα είναι σπάνια, λόγω του προσωπικού χαρακτήρα τους.

«Έχουμε πάνω από 55 χειρόγραφες επιστολές, ερωτικά σημειώματα, σημειώματα στο προσκέφαλο από την Κάθριν Χέπμπορν. Ήταν εραστές για περίπου ενάμιση χρόνο, από το 1937 έως το 1938 και ήταν πολύ, πολύ πικάντικα».

37622347 1

@Profiles in History

Ο Χιουζ και η Χέπμπορν δεν παντρεύτηκαν ποτέ, όμως η ερωτική ιστορία τους, που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη στην ταινία του 2004 «Ιπτάμενος Κροίσος», μονοπώλησε τα φώτα της δημοσιότητας εκείνη την εποχή. Οι επιστολές αναμένεται να φθάσουν τα 15.000 δολάρια στη δημοπρασία.

Η Κάθριν Χέπμπορν συνήθιζε να χρησιμοποιεί ονόματα κατοικιδίων και ψευδώνυμα όπως «ποντικάκι της εξοχής» (C. Mouse) ή Mrs H.R. Country, όταν υπέγραφε τις επιστολές, ενώ δεν σταματούσε να απευθύνεται στον εκατομμυριούχο επιχειρηματία με εγκωμιαστικά σχόλια. «Το πιο εξαίρετο αφεντικό μου», ξεκινά σε μία επιστολή. Σε μια άλλη, η ηθοποιός τον αποκαλεί «ευφυέστατο όπως ο Αϊνστάιν» και «γεμάτο χάρη σαν μια γαζέλα».

Η Χέπμπορν, χαρακτήρας δύσκολος και η ίδια, παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή της, το μεγιστάνα Λάντλοου Σμιθ, από τον οποίο χώρισε έξι χρόνια αργότερα. Ο Σμιθ λάτρευε τη Χέπμπορν και ήταν διατεθειμένος να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία της. Με την οικονομική στήριξη του συζύγου της, η Χέπμπορν κυνήγησε το όνειρό της για μια καριέρα στο Χόλιγουντ.

Η Χέπμπορν διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό με τον ατζέντη Λίλαντ Χάουαρντ, στον οποίο δεν είχε αποκαλύψει ότι ήταν παντρεμένη. Ο Χάουαρντ σκόπευε να την παντρευτεί και η Χέπμπορν πήρε διαζύγιο από τον Σμιθ. Η σχέση τους όμως δεν άντεξε.

To 1936 o Χάουαρντ Χιουζ προσγείωσε το αεροσκάφος του στο γήπεδο όπου έπαιζε γκολφ η Χέπμπορν. Η κίνηση εντυπωσίασε την ηθοποιό. Η σχέση τους τελείωσε όταν η Χέπμπορν εγκατέλειψε το Χόλιγουντ για να γυρίσει στο πατρικό της σπίτι. Και αυτός της έκανε πρόταση γάμου, αλλά η ηθοποιός τον απέρριψε. Μοναδική της έγνοια ήταν η καριέρα της, η οποία είχε πάρει την κάτω βόλτα λόγω του δύσκολου χαρακτήρα της.

Το 1942 συμπρωταγωνιστούσε με τον Σπένσερ Τρέισι στην ταινία «Η Γυναίκα της Χρονιάς». Όταν γνωρίστηκαν στα γυρίσματα, η Χέπμπορν σχολίασε ότι ήταν λίγο ψηλή για εκείνον και ο Τρέισι απάντησε: «Μην ανησυχείτε δεσποινίς Χέμπορν, θα σας φτιάξω εγώ». Ήταν η αρχή του μεγαλύτερου έρωτα της ζωής της. Έμειναν μαζί μέχρι το θάνατο του Τρέισι, 25 χρόνια αργότερα και ήταν ερωτευμένοι μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ όμως, γιατί ο Τρέισι ήταν καθολικός και δεν πήρε ποτέ διαζύγιο από τη σύζυγό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ