ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Θετική και η κόρη του Αλβέρτου του Μονακό (vid)

Κορωνοϊός: Θετική και η κόρη του Αλβέρτου του Μονακό (vid)
Instagram/jazmingrimaldi

Η Τζασμίν Γκριμάλντι, εκτός γάμου κόρη του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, ανακάλυψε ότι είναι κι εκείνη θετική στον κορωνοϊό, μερικούς μήνες μετά τον πατέρα της και μοιράστηκε την εμπειρία της με τους ακολούθους της στο Instagram

Την Τετάρτη, η 28χρονη κόρη του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό –της οποίας η μητέρα Ταμάρα Ροτόλο είχε σχέση μόλις τριών εβδομάδων με τον πρίγκιπα, κατά την διάρκεια κοινών τους διακοπών στην Γαλλική Ριβιέρα, το 1991– μοιράστηκε την εμπειρία της, 4 μήνες αφότου βρέθηκε θετικός ο πατέρας της.

Απευθυνόμενη στους ακολούθους της, η Τζασμίν, η οποία δεν έχει επίσημο βασιλικό τίτλο καθώς γεννήθηκε εκτός γάμου, είπε: «Έχω κάποια νέα να μοιραστώ σήμερα μαζί σας. Μου τηλεφώνησαν σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο στο οποίο υποβλήθηκα για τεστ στον κορωνοϊό και είμαι θετική. Αυτό δεν ήταν καθόλου σοκαριστικό για μένα, γιατί από την περασμένη εβδομάδα είχα συμπτώματα. Ήμουν πραγματικά πολύ προσεκτική. Κρατούσα τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις. Έβγαινα μόνο για τα απαραίτητα ψώνια και πάντα φορούσα μάσκα και απολύμανα τα χέρια μου. Ελπίζω να βοηθήσω έστω και ένα άτομο με την προσωπική μου εμπειρία γιατί από την περασμένη εβδομάδα ήμουν πολύ άρρωστη».

https://www.instagram.com/p/CCpSluwngIi

Περιγράφοντας τα συμπτώματά της, η Τζάσμιν, η οποία ζει στην Νέα Υόρκη, εξήγησε:

«Αρχικά με ενοχλούσε ο λαιμός μου και δεν ήμουν 100% ο εαυτός μου. Άρχισα να νιώθω ρίγη και ξυπνώντας ανακάλυψα ότι είχα πυρετό. Είχα έναν μόνιμο πυρετό για 3 με 4 ημέρες. Προσπάθησα να ξεκουραστώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν έχασα την αίσθηση της γεύσης ή της μυρωδιάς, αλλά η όρεξή μου ήταν μικρότερη από ό,τι συνήθως. Άρχισα να έχω ημικρανίες και ήταν εξαιρετικά εξουθενωτικές. Προσπάθησα να κοιμηθώ όσο μπορούσα, αλλά ήταν πολύ βασανιστικό και εξαντλητικό».

Προτρέποντας τους πάντες να πάρουν στα σοβαρά τον κορωνοϊό, συνέχισε: «Πιστεύετε πως δεν θα συμβεί ποτέ σε εσάς. Κι εγώ έτσι νόμιζα και ήμουν πολύ προσεκτική. Δεν γνωρίζουμε αρκετά και ακόμα κι αν είμαστε νέοι και αρκετά δυνατοί για να τον καταπολεμήσουμε, δεν το εύχομαι σε κανέναν. Επίσης, δεν ξέρουμε πως θα το χειριστεί το σώμα μας. Εγώ είμαι επιζών και το περνάω αυτό και είμαι τόσο ευγνώμων γι’ αυτό. Αλλά ήθελα απλώς να το μοιραστώ μαζί σας για να σας προειδοποιήσω. Είμαι εδώ για όποιον με χρειαστεί».

https://www.instagram.com/p/CCoHfoOn8Gf

Η Τζασμίν κατέληξε:

«Αυτός ο ιός δεν κάνει διακρίσεις… Έχω χάσει φίλους από τον κορωνοϊό, υπήρξαν πολλές απώλειες και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Είμαστε όλοι ανθρώπινα όντα. Ξέρω ότι πολλοί από εμάς θα το ξεπεράσουμε. Είναι τρομακτικό και θέλω απλώς όλοι, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, να το πάρουν στα σοβαρά. Θα συνεχίσει να επιμένει εάν δεν λάβουμε τα σωστά μέτρα τώρα. Δεν είναι πολιτικό θέμα, αφορά την υγεία μας», είπε, ζητώντας από όλους να φορούν μάσκα, να απολυμαίνονται και να διατηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ