ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ιστορία των Spice Girls σε ένα ντοκιμαντέρ

Η ιστορία των Spice Girls σε ένα ντοκιμαντέρ
ΑΡ Photo

Ίσως φαίνεται απίστευτο σε κάποιους, αλλά πέρασαν 25 χρόνια από τη γέννηση των Spice Girls. Το Channel 4, για να τιμήσει την επέτειο, ετοιμάζεται να προβάλει ένα ντοκιμαντέρ με την ιστορία του θρυλικού γυναικείου συγκροτήματος

Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Girl Powered: The Spice Girls», θα προβληθεί το 2021 και θα περιλαμβάνει πλάνα αρχείου και «αποκαλυπτικές συνεντεύξεις» με λεπτομέρειες για το πώς οι Posh, Baby, Ginger, Sporty και Scary Spice αγωνίστηκαν για την επιτυχία, ενώ στη μουσική σκηνή κυριαρχούσαν τιτάνες της Britpop, όπως οι Oasis και Blur.

«Η ιδέα της αξιοποίησης της ιστορίας των απίστευτα δημοφιλών και πρωτοπόρων κοριτσιών, των "Spice Girls" για την αφήγηση μιας πολυεπίπεδης κοινωνικής ιστορίας ήταν πολύ καλή για να προσπεραστεί», είπε σχετικά η Αλίσα Πόμεροϊ, υπεύθυνη ντοκιμαντέρ του Channel 4. «Οι Spice Girls αντιπροσώπευσαν και επηρέασαν μια γενιά γυναικών και τώρα, 25 χρόνια από την ίδρυσή τους, η ιστορία τους ρίχνει φως στην εποχή του σύγχρονου φεμινισμού με τρόπους που μπορούμε να εκτιμήσουμε πλήρως για πρώτη φορά».

Οι Spice Girls, που αρχικά διαλύθηκαν το 1999, μετά από εννέα single στο νούμερο ένα των charts στο Ηνωμένο Βασίλειο, επανενώθηκαν για δύο περιοδείες το 2007 και το 2019, εκτός από την Posh, Βικτόρια Μπέκαμ.

Ενώ η επιστροφή τους το 2007 καταγράφηκε σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC, «Giving You Everything», η ανακοίνωση του ντοκιμαντέρ του Channel 4 έρχεται εν μέσω πληροφοριών ότι το γκρουπ θα ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία το 2021 για να γιορτάσει την 25η επέτειό του.

https://www.instagram.com/p/CCYtxMppib1

Τέσσερα από τα μέλη του γυναικείου συγκροτήματος -η Mel C, η Mel B, η Geri Horner και η Emma Bunton- φέρονται να σχεδιάζουν συναυλίες σε όλη την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Αμερική. Όμως, η Βικτόρια Μπέκαμ που απέρριψε την περιοδεία του 2019 δεν πρόκειται να συμμετάσχει ούτε στα νέα σχέδια του γκρουπ που την έκανε διάσημη και πλούσια.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ