ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπαρ Ραφαέλι: Βαρύ πρόστιμο και κοινοφελής εργασία για φοροδιαφυγή

Μπαρ Ραφαέλι: Βαρύ πρόστιμο και κοινοφελής εργασία για φοροδιαφυγή
ΑΡ Photo

Η Μπαρ Ραφαέλι, το διάσημο μοντέλο από το Ισραήλ και πρώην σύντροφος του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, κρίθηκε ένοχη για φοροδιαφυγή και καταδικάστηκε σε βαρύ πρόστιμο και σε 9 μήνες κοινωφελή εργασία από δικαστήριο του Τελ Αβίβ.

Η Ραφαέλι δήλωσε ένοχη στην κατηγορία της υποβολής ψευδών φορολογικών δηλώσεων την περίοδο που ζούσε στο εξωτερικό με σκοπό να αποφύγει τη φορολόγησή της στο Ισραήλ. Μετά την καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να πληρώσει αναδρομικά τους φόρους της αλλά και να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 638.000 ευρώ). Για διάστημα εννέα μηνών θα πρέπει επίσης να προσφέρει κοινωφελή εργασία.

Οι Ισραηλινοί πολίτες που ζουν στο εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα εισοδήματα που αποκτούν εκτός του Ισραήλ. Όμως οι αρχές υποψιάζονταν ότι το μοντέλο και η μητέρα της είχαν δημιουργήσει μια εικονική διεύθυνση στο εξωτερικό ώστε να πληρώνουν λιγότερους φόρους.

Η Τζίπι Ρεφαέλι, μητέρα της Μπαρ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών, πρόστιμο 2,5 εκατομμύριων σέκελ και αναδρομική καταβολή των φόρων της.

Και οι δύο γυναίκες είχαν δηλώσει ένοχες, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διαπραγμάτευσης της ποινής τους. Με την καταδίκη τους, κλείνει μια υπόθεση που ήταν ανοιχτή εδώ και πολλά χρόνια, δεδομένου ότι η Μπαρ είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2015.

Η Ραφαέλι με μάσκα στο δικαστήριο του Τελ Αβίβ (@AP Photo/Oded Balilty, Pool)

Η Μπαρ Ρεφαέλι, η οποία για πολλά χρόνια υπήρξε σύντροφος του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο χωρίς ωστόσο οι δύο τους να παντρευτούν ποτέ, προκάλεσε την οργή πολλών Ισραηλινών αφού κατάφερε να αποφύγει τη διετή, υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στο Ισραήλ, όταν παντρεύτηκε ένα φίλο του πατέρα της. Χώρισε λίγο καιρό μετά. Οι παντρεμένες και οι έγκυες γυναίκες εξαιρούνται από τη στρατιωτική θητεία.

Σήμερα η Μπαρ Ρεφαέλι είναι παντρεμένη με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Άντι Έζρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ