ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα «μαζεύει» η Dua Lipa για τη Μεγάλη Αλβανία: «Δεν ήθελα να προκαλέσω μίσος»

Τα «μαζεύει» η Dua Lipa για τη Μεγάλη Αλβανία: «Δεν ήθελα να προκαλέσω μίσος»
ΑΡ Photo

Μια ανάρτηση της Dua Lipa έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, καθώς σε αυτήν η διάσημη τραγουδίστρια προωθεί ούτε λίγο ούτε πολύ την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας. Μετά τις αντιδράσεις, η τραγουδίστρια εξηγεί, χωρίς ωστόσο να αποσύρει την επίμαχη ανάρτηση

Η διάσημη αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια είχε ανεβάσει πριν από δύο μέρες μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η οποία παρουσίαζε την Αλβανία να φτάνει ως την Θεσπρωτία, μαζί με την λέξη «αυτόχθονες», την οποία αναφέρει για τους Αλβανούς-Κοσοβάρους.

Η τραγουδίστρια, βλέποντας τις σφοδρές και κατά κύριο λόγο αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτησή της, έκανε διευκρινιστική ανάρτηση, λέγοντας ότι απλώς ήθελε να αναδείξει την καταγωγή της και όχι να προκαλέσει μίσος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν δέχεται να την συνδέουν με ακροδεξιά ιδεολογία.

https://www.instagram.com/p/CC6fXB_sLz3


«Λυπάμαι και θυμώνω που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς. Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου... τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου.

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη χώρα μου.

Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους», έγραψε.

Παρόλα αυτά, η τραγουδίστρια δεν διέγραψε την προηγούμενη ανάρτησή της, η οποία έχει μισό εκατομμύριο αντιδράσεις και αμέτρητα σχόλια:

https://www.instagram.com/p/CC1bN9Wsx1a

ΔΗΜΟΦΙΛΗ