ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία γαστρονομίας Gault & Millau 2020

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία γαστρονομίας Gault & Millau 2020

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του γαστρονομικού Οδηγού Gault & Millau Hellas 2020.

Ο Gault & Millau είναι διεθνής θεσμός με ιστορία 50 ετών που αναδεικνύει και προωθεί τη γαστρονομική σκηνή κάθε χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί σε 20 και πλέον χώρες με κάθε έκδοση να περιλαμβάνει επιλογές εστιατορίων που πληρούν μια σειρά συγκεκριμένων προδιαγραφών. Η ελληνική του έκδοση, ο Gault & Millau Hellas, δημοσιεύτηκε πρόσφατα αλλά, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν τους τελευταίους μήνες, η διαδικασία ανακοίνωσης των επιχειρήσεων που συμπεριλήφθηκαν σε αυτήν προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα, αρχικά, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας του Gault Millau, ανακοίνωση των POP χώρων εστίασης και των επιλογών των εστιατορίων που συμπεριλαμβάνονται στον οδηγό. Η φετινή έκδοση περιλαμβάνει μόνο εστιατόρια από την Αττική και την Κρήτη ενώ οι επιθεωρήσεις στις υπόλοιπες περιοχές ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη. Περιλαμβάνει 58 POP εστιατόρια (αξιόλογοι χώροι που προτείνονται χωρίς όμως να βαθμολογούνται) και 223 εστιατόρια εκ των οποίων 121 βραβεύτηκαν με 1 Σκούφο, 22 με 2 Σκούφους και 2 με 3 Σκούφους. Σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν στην ίδια πλατφόρμα και οι υποψηφιότητες των βραβείων και στις 6 Ιουλίου τα τελικά αποτελέσματα.
Ο γαστρονομικός οδηγός έχει διευρύνει το πεδίο δράσης του με σκοπό να διευρύνει τη στρατηγική προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού. Εκτός λοιπόν από την αξιολόγηση χώρων εστίασης, έχει επεκταθεί και στον τομέα των πιστοποιήσεων, τόσο επιχειρήσεων όσο και προϊόντων. Εισήγαγε λοιπόν την πιστοποίηση H.A.P. (Hellenic Authentic Products), προσφέροντας στις ξενοδοχειακές μονάδες που χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα και στηρίζουν την ελληνική παραγωγή και οικονομία, την σφραγίδα του Gault & Millau.

Τα βραβεία του Gault & Millau Hellas2020
Σεφ της χρονιάς (Cuisinier de l’ année): Γκίκας Ξενάκης (Aleria)

Σεφ Ζαχαροπλαστικής της χρονιάς (Pâtissier de l’année): Σπύρος Πεδιαδιτάκης (Spondi)

Εστιατόριο της Χρονιάς (Restaurant de l’année): Botrini’s

Επιλογή Gault & Millau για ψάρι: Travolta

Επιλογή Gault & Millau για κρέας: Drakoulis Dry and Raw

Καλύτερο POP: Χάλαβρο open bar

Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα: Peskesi

Sommelier de l’ année: Παύλος Κουμάντος (CTC)

Directrice de salle de l’ année: Χρύσα Δημητριάδου Tudor Hall

Les Grands de demain – Ταλέντα Gault & Millau

Άκης Σουλτάνης: Eternal Blue

Παύλος Κυριάκης: The Zillers

Δήμος Σαμουράκης: Seven Food Sins

Nίκος Θωμάς: Simul

Λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, θα πραγματοποιηθούν δύο τελετές απονομής των βραβείων με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, στις 27 Ιουλίου στο εστιατόριο Aleria, και στις 29 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Όλα τα εστιατόρια, οι POP χώροι εστίασης και τα βραβεία της ελληνικής έκδοσης του θεσμού είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα gr.gau

ΔΗΜΟΦΙΛΗ