ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάντι Γουότερς: Το σπίτι του θρύλου των μπλουζ γίνεται μουσείο

Μάντι Γουότερς: Το σπίτι του θρύλου των μπλουζ γίνεται μουσείο
ΑΡ Photo

Το σπίτι του θρύλου της μπλουζ μουσικής, Μάντι Γουότερς, στο Σικάγο γλίτωσε την κατεδάφιση και, σε διάστημα δύο χρόνων από σήμερα, θα έχει ανακαινιστεί και μετατραπεί σε μουσείο και πολιτιστικό κέντρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Hyde Park Herald.

Ο Γουότερς είχε αγοράσει το τούβλινο σπίτι –στο νούμερο 4339 S. Lake Park Ave, στη συνοικία North Kenwood– το 1954 και το χρησιμοποιούσε για τις δύο επόμενες δεκαετίες ως χώρο για πρόβες.

Πριν από επτά χρόνια, η στεγαστική υπηρεσία του Σικάγο το χαρακτήρισε μη ασφαλές, αλλά πλέον ο κίνδυνος της κατεδάφισης αποτελεί παρελθόν, μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Η ευχάριστη εξέλιξη ήλθε μετά από δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων από το National Trust for Historic Preservation για τη μετατροπή του σε Muddy Waters MOJO Museum. Επικεφαλής του πρότζεκτ είναι η Τσάντρα Κούπερ, δισέγγονη του βραβευμένου με έξι Grammy θρύλου της μπλουζ.

@mojomuseum.com

Πέραν των εκθεμάτων σχετικά με τον Γουότερς και τη μουσική μπλουζ, το μουσείο θα φιλοξενεί μικρό χώρο εκδηλώσεων, στούντιο ηχογράφησης και κοινοτικό κήπο.

«Επιθυμούμε να είμαστε σε θέση να υποστηρίζουμε και μεγαλύτερης ηλικίας καλλιτέχνες και να έχουμε έναν μικρό χώρο όπου ο κόσμος θα μπορεί να κατεβαίνει στο υπόγειο και να κάνει κάποια ηχογράφηση, γιατί αν και κάτω δεν υπήρχε (στο παρελθόν) στούντιο ηχογράφησης –ήταν στούντιο για πρόβες– θέλουμε να το εντάξουμε αυτό στην όλη εμπειρία, είπε η Κούπερ στην Hyde Park Herald.

(AP Photo)

Πριν από δύο χρόνια, στο κέντρο του Σικάγο εγκαινιάστηκε μια τεράστια τοιχογραφία προς τιμήν του θρυλικού μουσικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ