ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζ. Ρ. Ρ. Μάρτιν: Γιατί ζητούν οι θαυμαστές του να πάει φυλακή ο συγγραφέας του Game of Thrones

Τζ. Ρ. Ρ. Μάρτιν: Γιατί ζητούν οι θαυμαστές του να πάει φυλακή ο συγγραφέας του Game of Thrones
ΑΡ Photo

Ήρθε η ώρα ο Τζορτζ Ρ.Ρ Μάρτιν, συγγραφέας του Game of Thrones, να μπει στη φυλακή, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι θαυμαστές του. Κι αυτό διότι αθέτησε μια μεγάλη υπόσχεση που τους είχε δώσει. 

Ο συγγραφέας, το 2019 έδωσε μία υπόσχεση στους θαυμαστές τού «Game of Thrones» ότι, εάν μέχρι τις 29 Ιουλίου 2020 δεν ολοκληρώσει τη συνέχεια του «A Song of Fire and Ice», τότε θα μπορούν να τον κλείσουν στη φυλακή.

«Αν δεν έχω στο χέρι το "The Winds of Winter" όταν φτάνω στη Νέα Ζηλανδία για το worldcon», έγραψε ο συγγραφέας, στο blog του, «έχετε εδώ την επίσημη γραπτή άδεια μου να φυλακιστώ σε ένα κελί στο White Island, με θέα τη λίμνη θειικού οξέος, μέχρι να πεθάνω».

Παρόλο που ο συγγραφέας λέει ότι η καραντίνα τον βοήθησε να σημειώσει «πρόοδο» στη συγγραφή του «The Winds of Winter», παραδέχτηκε στα τέλη Ιουνίου ότι έχει ακόμη «πολύ δρόμο» μέχρι να τελειώσει το βιβλίο.

Λόγω του ότι ο Μάρτιν δεν τήρησε τη δική του υπόσχεση, οι θαυμαστές του ζητούν τώρα τη φυλάκισή του.

«Στείλτε τους ομοσπονδιακούς», έγραψε ένας θαυμαστής, αναπαράγοντας τη δημοσίευση με την οποία ανακοίνωνε ο Μάρτιν την υπόσχεση του.

«Ήρθε η ώρα σας Τζορτζ», έγραψε κάποιος άλλος με ένα GIF αστυνομικού.

Η σειρά του ΗΒΟ ολοκληρώθηκε χωρίς ο Μάρτιν να έχει εκδόσει το τελευταίο βιβλίο, άρα και χωρίς να ξέρουμε τη δική του εκδοχή. Όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία, ξέρουν ότι κάποια στιγμή η σειρά αυτονομήθηκε και πήρε το δικό της δρόμο, έναν δρόμο που κανείς δεν ξέρει αν είναι ο ίδιος με εκείνον που θα ακολουθήσουν οι ήρωες και στο τελευταίο βιβλίο, το «The Winds of Winter».

Το πολυαναμενόμενο -εδώ και χρόνια- 6ο βιβλίο της σειράς, ήταν εκείνο που θα απαντούσε στο βασικό ερώτημα, ποιος δηλαδή θα επικρατούσε στο τέλος, αλλά και πολλά επί μέρους ερωτήματα αναφορικά με την τύχη των ηρώων του Γουέστερος. Ο Μάρτιν είχε ξεκινήσει πριν από 8 χρόνια να γράφει τι βιβλίο, το οποίο όμως καθυστέρησε και έτσι υποτίθεται ότι διηγήθηκε προφορικά το πώς σκόπευε να τελειώσει την ιστορία του στους δημιουργούς της σειράς, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Νταν Γουάιζ, ώστε εκείνοι να μπορέσουν να γράψουν τα σενάρια του φινάλε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ