ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορωνοϊός: Η ταινία «Μουλάν» θα κάνει πρεμιέρα κατευθείαν στο Disney+

Κορωνοϊός: Η ταινία «Μουλάν» θα κάνει πρεμιέρα κατευθείαν στο Disney+
Imdb

Μετά από τόσες αναβολές ήταν σχεδόν αναμενόμενο: Η ταινία Μουλάν, ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα blockbusters της φετινής σεζόν, δεν θα βγει ποτέ στους κινηματογράφους, οι οποίοι γνωρίζουν, λόγω του κορωνοϊού, τη μια ήττα μετά την άλλη.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα κατευθείαν στο κανάλι της Disney+, στις 4 Σεπτεμβρίου, σε μια υπηρεσία «premiere access», με κόστος 30 δολάρια επιπλέον. Όπως αποσαφήνισε ο CEO του στούντιο, Μπομπ Τσάπεκ, η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους των χωρών εκείνων που δεν έχουν πρόσβαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα. Εάν φυσικά σε αυτές τις χώρες είναι ανοικτές οι αίθουσες...

Το στούντιο προσπαθεί να καθησυχάσει την κινηματογραφική βιομηχανία, λέγοντας ότι αυτή είναι μια μοναδική και έκτακτη περίπτωση.

«Βλέπουμε τη ‘Μουλάν’ ως κάτι το μοναδικό, και δεν υπάρχει κάποιο νέο επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο εξετάζουμε. Βρίσκουμε αρκετά ενδιαφέρον να προσφέρουμε μια πρεμιέρα στους καταναλωτές στα 30 δολάρια και να μάθουμε από αυτή», είπε ο Τσάπεκ. Η ψηφιακή πλατφόρμα Disney+ έχει πάνω από 60 εκατομμύρια συνδρομητές από όλο τον κόσμο, αλλά προφανώς η πρεμιέρα της «Μουλάν» θα προσφέρει κίνητρο σε ακόμα περισσότερους να εγγραφτούν σε αυτήν.

Η ταινία «Μουλάν», σε σκηνοθεσία της Νίκι Κάρο, ήταν αρχικά προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες στις 27 Μαρτίου. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της μεταφέρθηκε στις 24 Ιουλίου, για να πάει μετά στις 21 Αυγούστου. Πριν από λίγες μέρες, με τους κινηματογράφους να κλείνουν ξανά σε πολλές χώρες του κόσμου, η Disney αποφάσισε να την αναβάλει επ’ αόριστον.

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν και πότε θα βγει στους κινηματογράφους στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ