ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπέλα Χαντίντ: Μιλάει για το ρατσισμό στη βιομηχανία της μόδας

Μπέλα Χαντίντ: Μιλάει για το ρατσισμό στη βιομηχανία της μόδας
ΑΡ Photo

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες και μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ανάγκασαν πολλούς ανθρώπους που έχουν σχέση και με τη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς- να προβληματιστούν σχετικά με τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει στην προάσπιση των ίσων δικαιώμάτων για μαύρους και λευκούς.

Σ' αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, που μίλησε για τις μεγάλες αλλαγές, τις οποίες ελπίζει να δει στη βιομηχανία της μόδας όταν αυτή πάρει και πάλι μπροστά μετά την πανδημία.

Η Χαντίντ, η οποία κατάγεται από την Παλαιστίνη, φιλοξενείται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Elle μαζί με την Γιάρα Σαχίντι και την Άσλεϊ Γκράχαμ, και στη συνέντευξη που παραχώρησε μιλάει για τη σημασία της χρήσης της διασημότητάς της για το καλό και για την εκπαίδευση των ανθρώπων σε θέματα, όπως ο ρατσισμός.

https://www.instagram.com/p/CDbU8sMHdEP

«Θέλω τα νεαρά κορίτσια και τα αγόρια να γνωρίζουν ότι είναι εντάξει να χρησιμοποιούν τη φωνή τους και να απαιτούν δικαιοσύνη για ό,τι είναι σημαντικό για αυτούς», είπε. «Θέλω να ξέρουν ότι είναι εντάξει να είναι συμπαθητικοί και ευγενικοί, αλλά να είναι δυνατοί και να επικοινωνούν την αλήθεια τους ταυτόχρονα».

Για την Χαντίντ, αυτό σημαίνει ενίσχυση των φωνών που δεν εκπροσωπούνται, ειδικά στη βιομηχανία της μόδας, η οποία είναι γνωστή για την παραβίαση των δικαιωμάτων των μαύρων.

«Καθώς οδηγούμαστε στην επόμενη σεζόν, ο φόβος μου είναι να δω για άλλη φορά μια από τις μαύρες φίλες μου να καίει τα μαλλιά της στο ίσιωμα ή να κάνει μόνη της το μακιγιάζ γιατί ο μακιγιέρ δεν έχει εκπαιδευτεί να δουλεύει σε όλους τους διαφορετικούς τύπους δέρματος» είπε. «Μισώ ότι μερικοί από τους μαύρους φίλους μου αισθάνονται έτσι. Ακόμα κι αν είναι στην πρώτη γραμμή, δεν αισθάνονται αποδεκτοί. Η βιομηχανία μας υποτίθεται ότι αφορά την έκφραση και την προσωπικότητα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν διακρίσεις λόγω ακριβώς αυτών των διαφορών», κατέληξε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ