ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στη μεγάλη οθόνη το «New Kid» από LeBron James και Universal

Στη μεγάλη οθόνη το «New Kid» από LeBron James και Universal
screen grab από βίντεο

Η επανέναρξη του NBA είναι γεγονός αλλά η εταιρεία του LeBron James, SpringHill Entertainment, συνεχίζει να οικοδομεί μια κυρίαρχη παρουσία στην παραγωγή ταινιών.

Σύμφωνα με το Deadline, η Universal Pictures απέκτησε τα δικαιώματα για μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του «New Kid», της βραβευμένης και παινεμένης graphic novel του Jerry Craft, και στην παραγωγή θα είναι η εταιρεία του σταρ του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Το «New Kid» (κυκλοφόρησε το 2019), πέραν του ότι είναι στη λίστα των ευπώλητων των Τάιμς της Νέας Υόρκης, είναι η πρώτη graphic novel που τιμήθηκε με το περιζήτητο βραβείο Newbery Medal (μεταξύ άλλων, έχει λάβει και το Coretta Scott King Award).

Στο επίκεντρο είναι ο ηλικίας 11 χρονών μαθητής Jordan Banks που ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος γελοιογράφος. Η νουβέλα παρακολουθεί τον Jordan να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του σε ένα ιδιωτικό σχολείο κύρους όπου τον έγραψαν οι γονείς του αντί να τον στείλουν σε καλλιτεχνικό σχολείο όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Καθώς ο Jordan -ένας από τους λίγους έγχρωμους μαθητές στην τάξη του- κάνει κάθε μέρα τη διαδρομή από το διαμέρισμα των γονιών του στα Washington Heights μέχρι το για υψηλά εισοδήματα Riverdale Academy Day School, καταλήγει να διχάζεται ανάμεσα σε δύο κόσμους, χωρίς να ανήκει σε κανέναν από τους δύο. Θα καταφέρει να βρει τον δρόμο του στην κουλτούρα του καινούργιου του σχολείου και, ταυτόχρονα, να διατηρήσει τους φίλους του στη γειτονιά και να παραμείνει πιστός σε αυτό που ο ίδιος είναι;

Εκτελεστικός παραγωγός στην ταινία θα είναι και ο συγγραφέας-εικονογράφος Jerry Craft.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ