ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έλεν Ντε Τζένερις: Ζητά συγγνώμη από τους εργαζόμενους στην εκπομπή της και υπόσχεται αλλαγές

Έλεν Ντε Τζένερις: Ζητά συγγνώμη από τους εργαζόμενους στην εκπομπή της και υπόσχεται αλλαγές
ΑΡ Photo

Τεράστιες αλλαγές γίνονται στην εκπομπή της Έλεν Ντε Τζενέρις μετά τις αποκαλύψεις για ρατσιστική συμπεριφορά, εργασιακή καταπίεση και αμφισβητούμενες πρακτικές σε βάρος εργαζομένων.

Η ίδια η παρουσιάστρια δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούνιο, μετά από δημοσίευμα του Buzzfeed για τις συνθήκες εργασίας στην εκπομπή της.

Οι αποκαλύψεις έφεραν κύμα αρνητικών σχολίων στο twitter, αλλά και εξομολογήσεις καλεσμένων και εργαζομένων οι οποίοι αποκάλυπταν ότι δεν είχαν και την πιο ευχάριστη εμπειρία στην εκπομπή.

Τελικά, τρία υψηλά ιστάμενα στελέχη της παραγωγής της εκπομπής, οι Εντ Γκλάβιν, Κέβιν Λεμάν και Τζόναθαν Νόρμαν, απολύθηκαν. Εκπρόσωπος της Warner Bros επιβεβαίωσε την αποχώρηση των τριών στελεχών.

Η είδηση ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της εκπομπής μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Δευτέρας. Συνάντηση στην οποία η ίδια η Έλεν Ντε Τζενέρις απευθύνθηκε στους συνεργάτες της απολογούμενη.

Πληροφορίες θέλουν την παρουσιάστρια να απευθύνεται στους 200 εργαζόμενους της εκπομπής με δάκρυα στα μάτια, λέγοντας ότι «δεν είναι τέλεια» και ότι στην προσπάθεια το σόου να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, οι επικεφαλής της παραγωγής δεν έδειξαν την ευαισθησία που θα όφειλαν. Η εταιρεία παραγωγής είχε ανακοινώσει την διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας για τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Variety, μετά από συνεντεύξεις με 100 ανθρώπους που σχετίζονται με την εκπομπή, φαίνεται ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για «συστηματική» ρατσιστική συμπεριφορά, παρότι αναγνωρίστηκε ότι χρειάζονται να γίνουν προσπάθειες για αλλαγή συμπεριφοράς.

Η Warner Bros ανακοίνωσε ότι θα θέσει υπεύθυνο προσωπικού στην εκπομπή, αλλά και ότι θα ενεργοποιήσει γραμμή παραπόνων, σε περίπτωση που τα φαινόμενα επαναληφθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ