ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ταμείο για την ενίσχυση των μουσικών που επλήγησαν από την έκρηξη στη Βηρυτό

Ταμείο για την ενίσχυση των μουσικών που επλήγησαν από την έκρηξη στη Βηρυτό
ΑΡ Photo

Ο Λιβανέζος μουσικός, παραγωγός και ιδρυτής της εταιρείας Tunefork Recording Studios, Fadi Tabbal, ξεκίνησε το Ταμείο για τους Μουσικούς της Βηρυτού (Beirut Musicians' Fund) μετά τη φονική έκρηξη που ισοπέδωσε μεγάλο τμήμα της πόλης στις 4 Αυγούστου.

Το Ταμείο έχει στόχο να συγκεντρώσει οικονομική βοήθεια για τους μουσικούς που έχασαν τα μουσικά όργανα, τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό ηχογραφήσεων στην καταστροφική έκρηξη. Το ακριβές ποσό που χρειάζονται οι τοπικοί καλλιτέχνες για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου ή χαμένου εξοπλισμού τους, είναι 34.935 δολάρια.

Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις του «The Rupture Sessions Volume 6 - For Beirut», άλμπουμ που περιλαμβάνει live ερμηνείες τραγουδιών των Λιβανέζων καλλιτεχνών Alko B, The Incompetents, Kinematik και άλλων, καθώς και τραγουδιών που κυκλοφορούν για πρώτη φορά των Charlie Rayne, Cosmic Analog Ensemble και El Rass & Munma -τα οποία ηχογράφησε ο Fadi Tabbal από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2019.

Στην ιστοσελίδα της Tunefork έχει δημοσιευθεί η πλήρης λίστα με τον μουσικό εξοπλισμό που καταστράφηκε και πρέπει να αντικατασταθεί, ώστε να συνεχίσουν οι καλλιτέχνες να εργάζονται.

https://www.instagram.com/p/CD5e8_qpkMF

«Όπως όλοι γνωρίζετε, ολόκληρη η κοινότητά μας συγκλονίστηκε από την τρομερή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου. Λόγοι: η ανικανότητα, η αμέλεια και η διαφθορά της δικής μας κυβέρνησης. Αμέτρητες ζωές χάθηκαν. Καταστράφηκαν αναρίθμητα σπίτια. Είμαστε πληγωμένοι, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

Ευτυχώς, εν μέσω του χάους, όλοι έσπευσαν να βοηθήσουν. Έτσι, αναλάβαμε να επικοινωνήσουμε με όλους τους μουσικούς, παραγωγούς, ηχολήπτες και να καταγράψουμε τον εξοπλισμό ηχογράφησης, τα μηχανήματα και όργανα που καταστράφηκαν», αναφέρεται σε ανάρτηση για τη δημιουργία του Beirut Musicians' Fund.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ