ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Online συναυλία προς τιμήν του Τζο Στράμερ - Για την ενίσχυση συναυλιακών χώρων στις ΗΠΑ

Online συναυλία προς τιμήν του Τζο Στράμερ - Για την ενίσχυση συναυλιακών χώρων στις ΗΠΑ
ΑΡ Photo

Σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου, μέρα που θα έκλεινε τα 68 του χρόνια, θα διεξαχθεί μια δίωρη live stream εκδήλωση προς τιμήν του Τζο Στράμερ, τραγουδιστή και κιθαρίστα των Clash.

To A Song For Joe: Celebrating The Life Of Joe Strummer, όπως θα ονομάζεται, θα είναι διαθέσιμο μέσω Youtube δωρεάν για τους θεατές και θα περιλαμβάνει εμφανίσεις από πολλούς καλλιτέχνες, αλλά και αδημοσίευτο οπτικό υλικό του μουσικού.

Ανάμεσα σε όσους θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, η οποία παράλληλα δίνει την δυνατότητα στον κόσμο να ενισχύσει την καμπάνια #SaveOurStages για τη στήριξη των συναυλιακών χώρων στις ΗΠΑ, περιλαμβάνονται και οι Μπρους Σπρίνγκστιν, Τομ Μορέλο και Τζιμ Τζάρμους.

O συντονιστής της εκδήλωσης, Τζέσε Μάλιν, είπε ότι «η εκδήλωση δεν είναι μόνο μια καλή ευκαιρία να τιμηθεί ο Στράμερ, αλλά και ιδανική αφορμή για να υπενθυμίσουμε στον κόσμο πόσο επίκαιρο παραμένει το μήνυμά του».

Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία, η Λοουσίντα Τέιτ, σύζυγος του Στράμερ, είπε: «Το να βλέπω τόσους καλλιτέχνες να επιθυμούν να τιμήσουν τον Τζο, είναι πράγματι συγκινητικό. Η κοινότητα ήταν πάντα σημαντική για αυτόν. Είτε όταν έπαιζε μουσική με φίλους, είτε όταν οργάνωνε ολονύχτιες συναθροίσεις γύρω από φωτιά, ο Τζο πάντα επιθυμούσε να φέρνει τους ανθρώπους κοντά.

Παρά το γεγονός πως δεν θα είμαστε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να είμαστε ενωμένοι. Ο Τζο θα ήταν περήφανος».

Ο Στράμερ πέθανε στις 21 Δεκεμβρίου 2002, από καρδιακή ανακοπή. Ήταν 50 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ